МЛАДИЯТ ФУТБОЛИСТ ВЛАДИМИР ВЪЛОВ: „Един ден моят футболен клуб „Славейков“ ще влезе и в професионалния футбол“

Интервю на Доника Кошничарова

Здравей, Влади, ще започнем нашето интервю с това да се представиш?

-Здравей, Казвам се Владимир Вълов ,на 21 години съм, родом от Русе, но живея в Бургас.

-Би ли следвал цитат:“ Аз обичам футбола, защото футболът е моя живот“?

-Обичам футбола, защото за мен това е повече от игра, това е начин на живот. През целия си живот вървя ръка за ръка с него, тренирал съм го близо 14 години, като бях в пауза вече втора година поради причината, че нямах отбор, в който да тренирам, докато не срещнах „ФК СЛАВЕЙКОВ“.

Тренирал ли си нещо друго освен футбол?

-Не, друго не съм тренирал просто, защото футболът винаги ми е бил повече от достатъчен и мнението ми е „тренирай това ,в което си добър“. Общо взето футболът ми е заложен в гена.

– Какво ти е мнението за футбола в България?

-Футболът в България, ах вечният въпрос, не е тайна никому, че това е един от най добре платените спортове в България, българските момчета играят добре, но за съжаление малко отбори избират българите пред гамбийските футболисти, не защото са по – класни от нас, а защото това им бива казвано, че даденият футболист е класен. Но отново показахме в Лига Европа , как данийски отбор ни победи със средна възраст 23 години в отбора, победи Лудогорец с всичките класни играчи, които имаме., заради това, докато продължават отборите да избират „класните“ футболисти пред българските момчета, които играят много добре като най добрият пример е Валентин Антов, заради това футболът в България не е много добре развит, мнението ми е че футболът в България спадна своята класа много отдавна (след 1994 световното, няма го футболът който е бил тогава) това е доказателство че Българските момчета не могат да бъдат спрени.

Чел ли си книги за футбол?

-Книга за футбол не чета защото там виждането за самата игра е през очите на писателя.

-Кой те запали по футбола?

-Запали ме моят вуйчо, който беше и все още е треньор по футбол. Той ми показа колко красив може да бъде този спорт.

-Футболът заема ли ти много от ежедневието?

-Доскоро футболът присъстваше по – рядко в моя живот, защото не можех да си намеря отбор заради възрастта, докато не срещнах ФК „СЛАВЕЙКОВ“. Вече с тях се провеждат всекидневни тренировки по два часа на ден, като по желание нашите невероятни треньори СТАНИСЛАВ АСЕНОВ и ДИЛЯН ПАВЛОВ правят и индивидуални тренировки с желаещите.

Ще ни разкажеш ли малко повече за отбора в,които тренираш?

-Отборът, в който тренирам е ФК „СЛАВЕЙКОВ“. Тренираме и играем официални мачове на спортен център „Славейков“, наскоро се сдобихме със официални футболни екипи, а тепърва ще поръчваме и зимна селекция екипи.

Предстои ни турнир на 13 септември от 9 часа на спортен център „Славейков“ и в момента тренираме усилено. Нашите треньори полагат много усилия да покажем уменията, на които сме способни и да докажем, че не сме по -зле от Черноморец и Нефтохимик -Бургас. В момента набираме участници, които трябва да са между набор 2003-2008, за създаване на възрастова група за участие в регионалната група, освен тези набори всеки, който има желание може да се присъедини към нас. Автор и идеолог на проекта е Станислав Асенов – верен фен на Нефтохимик и истински привърженик на зелената идея. Момче с много идеи и амбиции. Той създаде ФК „Славейков“, а отборът вече има и своите фенове. В него играят основно млади футболисти, които със страст и хъс се раздават във всеки един мач. Идеята е на Станислав Асенов е ФК „Славейков “ да се развива постепенно и с уверени темпове, а защо не един ден да влезе и в професионалния футбол. Екипите на тима са зелени, което е показателно и за клубните пристрастия на президент, играчи и фенове.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s