Йоана Сашова:Оставете живота си да танцува

Интервю на Мишел Петрова

Йоана Сашова е на 17 години и е от град Кюстендил. Учи бизнес администрация, но нейният талант не остава незабелязан. Баща й е потомствен музикант и свири на флейта и кларинет. Записва се в „Гласът на България“, мотивирана от нейното семейство и приятели, които вярват, в таланта и да пее. Йоана завърши на престижното второ място в „Гласът на България“, но спечели хиляди сърца с нейният ангелски глас. С нея днес ще си поговорим за участието и в предаването, за музиката и затова дали според нея се раждаме с талант или го развиваме с времето.

-Какво ти дава музиката?

Музиката ми дава възможност да бъда 100% себе си, без да се страхувам.

Научили ли те на нещо „Гласът на България“?

-„Гласът на България“ ме научи на много неща. Научи ме на какво съм способна и какво мога, научи ме на дисциплина, научи ме да оценявам това, което ми е дадено от Бог. -Важна ли е победата? -Победата е важна за тези, които я гонят. За мен тези, които са просто щастливи, вече са победители!

-Разочарована ли си, че не спечели?

-В никакъв случай не съм разочарована! Аз спечелих още с влизането си в този формат, моята победа бе в самото начало, а още по-голяма победа е, че стигнах и до самия край и преживях толкова хубави неща.

Ти си истински боец! Какво те мотивира?

-Много благодаря! Мотивацията ми е любовта на семейството ми, а силата ми е от Бог, в когото се надявам. Много често не съм толкова силна, но знаейки колко много съм обичана, осъзнавам, че има за какво да се боря и винаги намирам сили.

-Кой те насърчи да се запишеш за участие?

-Приятелите и семейството ми винаги са искали таланта ми да бъде показан на света и винаги са знаели, че мога да постигна много, въпреки че аз никак не вярвах в това. Някак си успяха да ме навият да се запиша и по всичко личи, че е било за добро.

-Коя е песента, която можеш да пееш винаги и никога няма да ти омръзне?

-Никога не съм се замисляла дали има такава песен. Аз имам много любими и винаги е трудно да определя.

-На какво учи музиката?

-Музиката е нещото, което е най-близо до човешкото сърце, тя е тази, която най-бързо успява да ни докосне и да въздейства (зависи как е представена де), но мисля, че музиката учи всеки на нещата, които са му нужни. Мен лично ме учи, че мога да бъда себе си и че мога да бъда щастлива, споделяйки моята музика с хората.

поред теб раждаме ли се с талант или го развиваме с годините?

-Мисля, че човек се ражда с талант и от него зависи дали ще го развие с времето. Защото съм сигурна, че Бог е дал на всеки по нещо, и на моменти на нас това може би малко нещо, може да ни се струва незначително, но рано или късно разбираме, че всъщност е от голямо значение.

-Какви са твоите бъдещи планове?

-Все още съм в процес на размисли. Това, което със сигурност знам е, че искам да правя музика.

-Може ли да дадеш няколко ценни урока на всички хора?

-Мога да им кажа само едно: Оставете живота си да танцува, не се опитвайте да го подреждате до най-малката подробност, той вече е подреден от този там горе, вие просто танцувайте в такт.

-Благодаря ти, Йоана, за това интервю!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s