Младата певица от Сливен Ивелина Димитрова в откровен разговор за музиката, мотивацията и мечтите

Интервю на Елица Динева, наш кореспондент за Сливен

Разкажи ни малко повече за себе си.

-Казвам се Ивелина Димитрова на 15 години от град Сливен. Ученичка съм в Професионална гимназия по икономика ,,Проф. д-р Димитър Табаков” Сливен, а също така съм част от Школа по Народно пеене ,,Славейче” с ръководител Петя Григорова. 


От кога се занимаваш с пеене?

 -Всъщност се занимавам с пеене, откакто се помня. Закърмена съм с българската народна музика и избрах точно този стил, за да продължа делото на прадедите ни и да запазя българското. 


Кое те мотивира?

– Мотивацията е навсякъде около мен. Подкрепата от всички хора около мен, работата с моята вокална педагожка. А също така и всяко следващо участие  ме мотивира за постигане на още по-големи успехи. 


Помниш ли първата изпята от теб песен?

 -Репертоарът ми е доста богат, но първата песен никога не се забравя. Това беше ,, Лаленце се люлее…” и изпявайки я близките ми откриха моя талант. 


Мислила ли си за авторска песен?

– Създаването на моя авторска песен е моята съкровена мечта, която в най-скоро време ще започна да сбъдвам. С добър екип и усърдна работа новите проекти ще бъдат налице. 
Разкажи ни интересна случка от участие. Участията ми винаги са изпълнени с много емоции и незабравими моменти, но може би тези извън България са малко по-вълнуващи. Уважението на хората в чужбина към българския фолклор и удоволствието им да го слушат, въпреки езиковата бариера е най-прекрасното нещо. 


В колко концерта си взела участие?

 -Моите участия са безбройни. Имало е период, в който всяка седмица имах по няколко участия. Дори сега по време на пандемията много ми липсва сцената, но за сметка на това, взех участие в няколко онлайн конкурса. 


Помниш ли първия път, когато излезе на сцена? 

-Това беше, когато бях още едва на 3 годинки. Взех участие в незабравимото предаване ,, Кой е по-по-най” и с една много хитова, за това време, песен  успях да впечатля публиката и бях отличена с Мис ,, Кой е по-по-най”. 


Какво е чувството, когато излезеш пред хора? 

-Когато съм на сцената съм преизпълнена с емоции. Да видя радостта в очите на публиката, аплодисментите и моментите, когато пеят заедно с мен, неописуемо е …


За какво мечтаеш?

Мечтая всички мои близки да са добре и да продължа да развивам таланта си, а след време и за една успешна кариера.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s