Нека заедно да помогнем на един млад учен да оздравее, за да прославя България

Анелия Крумова

Животът е така устроен, че не знаем какво ни очаква утре. Ако днес тичаме на воля, утре може да бъдем уловени в капан, който няма да ни позволи да помръднем. Подобен е злочестият сценарий, който влиза в живота на Николай Маринов.

А кой е той ли? Той е от тези българи, които прославят страната ни по света. От тези успешни хора, с които се гордеем. Преди няколко години заминава за Китай, където преподава български на местни студенти и ученици. Един ден животът му се преобръща изцяло. Пада от мост и оцелява по чудо. След много тежки мъки по болниците в Китай и две животоспасяващи операции се връща в България. Подлага се на активна рехабилитация в Стара Загора. Водещата диагноза, с която живее Николай е счупване на гръбначния стълб в поясната област. В момента той ходи с канадки, но се бори с парапаеза на десния крак, която се лекува много трудно. Лекарите дават големи шансове, че Николай може да проходи самостоятелно отново, но са необходими много усилия и най-вече средства, които са непосилни за семейството му. Неговата майка е неотлъчно до него, надявайки се, че ще спаси сина си, тя опитва да кандидатства за социални помощи, но нещата не се получават. Доходът на семейството е под 300 лв, а само лекарствата на Ники са 200 лв. Освен мечтата да проходи сам, Ники има и още една мечта – да защити своята докторантура по икономика. Ники и семейството му ни потърсиха с отчаян зов за помощ, нямат средства за лекарства, за лечение, дори за дрехи и обувки. Нека се обединим около каузата Николай да проходи отново и да продължи да прославя България навсякъде по света! Нека бъдем хора, нека бъдем добри!

Можете да дарите на:ОБЩИНСКА БАНКА, Филиал Плевен Клиент: Николай Цецов Маринов БУЛСТАТ/ЕГН: 8705014007 BIC: SOMBBGSF IBAN: BG91 SOMB 9130 1066 9120 01

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s