Нели Янева-една невероятна и благородна дама, която спасява бездомни малки души

Интервю на Елица Динева, наш кореспондент за Сливен

Разговаряме с една дама, която вече е спасила стотици бездомни животни, нахранила е и излекувала много повече и е успяла да привлече в изпълнение на благородната си мисия десетки щедри сърца.

Трудно ли се справяш? 

-Никога не е трудно, когато го искаш с цялото си сърце и душа. Нещата се случват с лекота, колкото и физически усилия да ми костват като умора, безсъние, лишения в личен план…. Просто го искам и го правя. Ето тук е тайната на успеха, цялата вселена е с мен, Бог и приятелите ми. Хора, които даже не познавам, но се радват на всяка история на всяка спасена душичка. Хора, които не могат това, което аз умея, но те ми помагат, с това с което могат. Един с транспорт, втори с парички, трети с физическа помощ. Щастлива съм, че всеки ден в кръга ми от приятели попада по един страхотен и стойностен човек, обичащ животните и вдъхновен от идеята ми, че нещата се случват, а резултатите са налице. Именно тези резултати са моя най-голям стимул да искам и варвам, че това е моя мисия тук на земята…

Помниш ли историята на първото от теб спасено четириного? 

-Дълга е моята история, не помня кога беше и първото спасено. Но знам, че помня всяко докоснато  кученце от моята ръка…. Те са толкова много, а след всяко аз ставам все по – щастлива, по-благословена и по-силна духом. Просто толкова много ги обичам, че даже не се замислям, какво ми коства всичко това. 

Разкажи ни малко повече за себе си… 

-Аз съм Нели Янева от град Варна. Една обикновена жена, майка, домакиня, приятелка. На 43 години съм и от както се помня обичам животните… Но с всяка изминала година, всеки месец, ден, час…. Тази любов става все по-силна и по – заразяваща. Обичам животните, всички животни, но слабостта ми към кучетата е огромна. Към всички кученца, най – вече към ония безпородните, бездомните, тия, дето никой и нищо си нямат, само едните звезди на небето и милостинята на малкото добри хора в нашата мила България… Всичко при мен се случи случайно, бавно, непринудено и истинско… В началото започнах да ги храня с отпадъци от ресторанта, в който работех. Събирах в торби остатъците от клиентите и вървейки към дома, хранех всяко кученце появило се на пътя ми…. Само това можех тогава. Храна и вода…. Впоследствие срещнах първото нуждаещо се…. Беше със счупена лапа и от дългото провлачване се беше възпалила и се наложи ампутация. След това разбрах от клиниката, че са му намерили дом в чужбина. Бях щастлива. След това на пътя ми се появи куче с краста.  Толкова беше зле, че от цялото му тяло течеше кръв,  а хората го пъдеха, все едно е прокажено. Нямах пари, нямах и очи, за да гледам цялата тази мъка… Срам или не, публикувах негов клип във Фейсбук, с молба за помощ и точно за два часа имах 70 лв., с които закупих нужното хапче „Бравекто“. А то до три седмици беше здраво, с хубава лъскава козина. И така един по един случаите се изпречваха на пътя ми, като в началото не публикувах нищо в моя профил, за да не ми се подиграват хората, а само в групи за животни. Докато преди две години без да искам вместо в групата за животни, аз съм публикувала поредния си пост с молба за помощ в моя профил и за моя голяма изненада, той имаше небивал интерес и последователност от мои приятели и привърженици. Тогава разбрах, че тук е тайната. Трябва да бъда това, което съм без притеснения и неудобство и да продължавам наред, защото зад гърба си имам моите приятели. В началото само ги хранех. После започнах да ги лекувам, след това да търся домове, да спасявам и какво ли още не. Имам стотици случаи , даже не помня някои, толкова много са… И всяка история е уникална по свой начин, щастлива и обнадеждаваща, такава какъвто е и моят живот… Пълен само с надежда за едно по-добро бъдеще за всички нещастничета по българските улици. След няколко годишен опит вече, не спасявам животни само в свободното си време, ами  освобождавам си време да го правя, защото знам, че съм жизнено нужна. Спя по три, четири часа на нощ. Просто няма време за повече. А всички  грижи не ме натоварват, напротив, правят ме щастлива, когато видя очите им преливащи от обич и благодарност. Карат ме да се усмихвам, а сърцето ми е щастливо. Какво повече му трябва на човек?  Толова много обич ми дават, че…. Няма как да не им отвърна със същото. Даже предпочитам да общувам с животни главно от това да общувам с хора….Животните не лъжат, не предават, не нараняват. Само щастлива ме правят. 

Какво би посъветвала нашите читатели? 

-Моят съвет към читателите е:“Обичайте животните мили хора…. Обичайте ги, защото те са създадени за любов. Защото те са най-невинните и чисти създания и енергията, която носят у себе си  е източник на щастие и любов. Те са нужни на земята, за да ни научат, че нищо материално не е така стойностно като духовното богатство. Животните и природата, там е истината и само този, който се докосне до тази истина, само той е благословен и истински щастлив тук на земята. “ Искам да кажа едно голямо „Благодаря“ на всички дарители и осиновители. Без тях аз не струвам…както съм казвала не веднъж- от мен цялото бягане, грижи, безсъние, нерви, умора. От вас финансовата подкрепа. Просто сама не мога.  Благодарение на дарителите, аз успях да спася стотици нуждаещи се животинки. Да ги излекувам и намеря домове. А осиновяването е същинското спасение на едно животно. Не си заслужава всичките тези грижи и разходи по едно животно, ако след това отново го пуснеш на улицата. Намирайки му дом, аз му подарявам щастието.  Променям съдби на обречени души. Благодаря ви осиновители на бездомни, благодаря ви дарители на бездомните! С вас светът е по-красив!

Един коментар към “Нели Янева-една невероятна и благородна дама, която спасява бездомни малки души

  1. хахахахахах Вие сериозни ли сте? Тази крадла и измамница! Продава кучета в Дания и се издържа от това!!!

    Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s