Лъчезарните и амбициозни близначки Йоана и Антония от Сливен грабнаха приза „Златно сърце“ за 2020 година

Интервю на Елица Динева, наш кореспондент за Сливен

Разкажете ни малко повече за Вас.

-Ние сме Йоана и Антония Колеви. На 18 години и сме в единадесети клас в Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков „. Ние сме близначки и сме лъчезарни, усмихнати и амбициозни момичета.

Имате ли хоби и ако да, какво е то?

-Имаме много различни хобита, но недостатъчно време за всички.

Едно от тях са танците. Танцуваме народни танци и сме мажоретки от втори клас. Животът ни е минал в танцуване. Много обичаме и харесваме българските традиции и обичаи. Ние сме на мнението, че те трябва да се пазят и съхраняват през годините!

Другото ни хоби е рисуването. Двете го правим по различен начин. Рисуваме също от много малки. Йоана го превърна в професия – маникюрист. А Антония като хоби.

Каква е връзката помежду ви?

-Връзката ни е изключителна. Не е като между двама братя или две сестри. Връзката ни е много по-силна от това. Ние сме израснали заедно. Не сме се разделяли никога. Винаги сме една до друга заедно в щастие, радост и тъга. Подкрепяме се много. Усещаме, когато другата не се чувства добре. Дори, когато се караме не можем една без друга. Да имаш близначка е ГОЛЯМО БОГАТСТВО!

Какво Ви мотивира да правите добри дела?

-Мотивира ни искрицата радост в очите на хората, след като сме им помогнали. Но важното е да правиш добро без да очакваш нещо в замяна. Когато помогнем на някой, дори да е с нещо малко, се чувстваме ценни. Трябва да си помагаме взаимно, за един по-хубав свят. Но голям принос, да сме добри и да гледаме винаги да помагаме, е заради възпитанието, което родителите ни дадоха и всички наши учители.

Какво беше чувството, когато разбрахте, че вие носите приза „Златно сърце“?

-Изненадахме се. Никога не сме очаквали, че ще носим този приз. Зарадвахме се, че хората оценяват това, което правим. Чувстваме се оценени и знаем, че пътят по, който сме тръгнали е правилният.

Разкажете ни за мечтите си.

-Мечтаем смело и дръзко за близкото бъдеще. Искаме да завършим отлично гимназия и университет. Да продължим да танцуваме. Обичаме да пътуваме и искаме да опознаем България и други държави.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s