Даниел Манолов: Един човек може да се нарече успешен, когато помогне на много други хора да бъдат успешни

Интервю на Христиана Стойчева

Как станахте част от екипа на Forever?

• Както съм казвал много пъти – Винаги съм знаел, че заслужавам повече от живота. Това е било, защото съм бил воден от примера на родителите си. Знаех, че пътят за мен е да развия бизнес също както тях, просто нямах представа как, кога и защо… С времето започнах да отделям повече време на финансовата си грамотност и ми се изясниха доста неща. На 17 години възможността сама ме намери – Обади ми се приятел, който ме покани на презентация, след която реших да се включа в екипа.

Каква е тайната на успешния бизнес?

• Най-големият актив на един бизнес е собственикът. Всичко зависи от него, а не от продуктите или услугите, които предлага (както си мислят повечето хора).

Кога един човек може да се нарече успешен?

• За всеки успехът е различно нещо. Според мен един човек може да се нарече успешен, когато помогне на много други хора да бъдат успешни. В нашия бизнес приходите, които получаваме са пропорционални на стойността, която даваме. Когато видя човек, който е на сцената с голям чек, съм сигурен, че зад него има голям екип, на който е помогнал!

Кое е най- ценното качество, което трябва да притежава един бизнесмен?

• Със сигурност това е умението да бъде обучаем. Всичко, което искаме вече е постигнато от някой друг. Идеята е не да се опитваме да открием топлата вода, а просто да попитаме хората, които вече я ползват. Те могат да ни насочат, защото имат отговорите на всички наши въпроси!

Кое е най-голямото предизвикателство, през което сте преминали?

• от 17 до 19 годишна възраст бизнесът ми беше огромно предизвикателство (ако мога да го нарека бизнес), защото нямах никакви резултати. Доста от хората, които започнаха заедно с мен се отказаха, а останалите постоянно се опитваха да ме убедят да се откажа и да водя един посредствен начин на живот, просто защото така беше прието.

По какво работите в момента?

• В момента работим по система, която е изключително полезна за всеки, който реши да работи с нас. В нея аз и други лидери от екипа споделяме пътя, по който сме минали. Правим я с цел да спестим грешките на тези, които искат да постигнат повече за по-кратко време.

• Отделно от бизнеса работя по създаване на безплатно съдържание, с което да вдигна стойността в социалните мрежи.

Как се отрази извънредното положение на Вашите бизнес цели?

• Бих казал, че тази криза е една невероятна възможност да отидем на следващото ниво! Аз лично се възползвах от това и съм сигурен, че нещата, които направихме и продължаваме да правим съвсем скоро ще се отплатят! Всеки, който чака положението да се нормализира и отлага да поеме отговорност, го очакват неприятности. Изчакването ви струва пари!

Как се виждате след 10 години?

• Мисията ми е да достигна до колкото се може повече хора и да продължавам да им давам стойност! След 10 години ще правя това, което правя и сега. Просто ще е в много по-големи мащаби! Имам план и съм описал всичко подробно. Поел съм отговорност и знам какво ще ми коства да изпълня целите си!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s