Криси и Надя от дует „Перфект“ мечтаят в радио и ТВ ефира да звучи повече независима и истинска музика

Интервю на Ева Димитрова

В началото на разговора ни, ще ви помоля да „разглобите“ дует „Перфект“ и да ни се представите поотделно като творци.

Надя – Аз съм вокалистка на група „Гранулом“ вече 25 години, през които съм правила основно класически хеви-метъл. Винаги съм била отворена към нови проекти, свързани с ретро звучене и отдавна планираме с Кристина Гоцева да направим подобно нещо, в ретро стил. С Кристина работим (пеем) вече 9 години и смятам, че е дошло време да правим авторска музика.

Криси – Аз от малка започнах да се занимавам с пеене, при корепетитори, в хорове, във фондации и при композитори, с цел изучаване на музиката и правилния начин на пеене. Имам множество концертни изяви като малка. Когато срещнах Надя, тя беше като свежа глътка музикална нота, която чрез нея доусъвършенствах, понеже в този момент имах застой в музикална гледна точка. С Надя изградихме начин на работа, чрез който се допълвахме в съвместните ни участия, чрез което дойде време да минем на друг етап, а именно – авторска концепция.

Защо избрахте името на дуета да е толкова перфектно?

-Винаги сме се стремели към перфекционизъм, във вокално отношение и всъщност името го избра основният ни спонсор, а именно майката на Надя – Людмила Клячева и смятаме, че името се вписва прекрасно в концепцията ни.

Каква е историята на дуета?

-Както по-горе споменахме, работим от 9 години заедно, имаме огромен репертоар, повече от 9 часа, на 9 езика и узряхме за авторска музика, в танцувален и мелодичен ретро стил. Не правим нещо като боклук, само и само, за да се харесаме. Държим на качествени композитори, аранжори и текстописци. Тук е моментът да споменем нашия основен композитор – Росен Парлапанов, който по нашето скромно мнение и не само нашето, е своеобразен гений в тази област. С годините станахме една добре смазана машина, от която почитателите ни очакват винаги качествен продукция.

Кога започна тази любов към музиката и хеви метъла и как се бори чалгата с музикални стилове от 80 години?

Криси: Още от малка много обичах да слушам музика и да танцувам на нея. Харесвах пеенето в училищния хор. Записвах песни на касетка, така обогатявах музикалната си култура. Слушах различни стилове, но предпочитах по – бързите и ритмични песни.

Надя: Меломанка съм от най-ранна детска възраст, като разбира се моите родители винаги ме насочваха към качествена, истинска музика. Захранена съм с муиката от 70-те и 80-те год на миналия век.

А мислим да борим чалгата, с музика, в която има МУЗИКА, с художествена стойност.

Изцяло ли сте посветени на музиката?

-Да, категорично изцяло и възнамеряваме, въпреки мафиотските структури (няма да споменавам имена), които са окупирали повечето от медиите в България, да продължаваме да придобиваме популярност, чрез всички останали средства, за информация, а именно живи участия и интернет.

Отчайващ ли е вкусът на младите към музиката?

-О, да! С всяка изминала година, даже не знаем, кое наричат музика, в момента младите хора. Ние не чуваме музика в МУЗИКАТА, още по- малко художествена и възпитателна стойност. Младото поколение слуша речитативи и т. нар поп-фолк, лишени от мелодия, а за текста в тях да не говорим!

Какво ново да чакат феновете от вас?

-В момента подготвяме две нови песни, отново в ретро стил, както казахме вече, с които смятаме, да дозапленим сърцата на нашие почитатели. От нас винаги очаквайте, неочакваното, в рамките на познатото!

А за какво мечтаете на сцената, а извън нея?

-Мечтаем от доста години, да се задължат българските радио и телевизионни медии, да излъчват повече независима българска музика, предназначена не само за 30, а и за 30 +, защото и хората на по-зряла възраст имат нужда да слушат нови песни, произведени в България.

Бихте ли предложили песен на читателите, с която да им усмихнете деня?

-Да, разбира се и не само деня, препоръчваме пилотните ни песни „Късно е“ и „ 8-ми Март“ да ги слушат, ако може денонощно!

Апропо: С гордост наскоро представихме първата песен – химн, посветена на международния ден на жената 8-ми Март и в частност на Жената, която е домакиня, майка, бизнес дама и всичко в едно, в тези трудни и забързани за всички нас времена.

-Благодарим за този разговор и пожелаваме успех!

А тук можете да чуете дует „Перфект“, след това гарантираме, че ще станете фенове:

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s