Георги Дюлгеров: „На сцената нямат място хора с грим“

Интервю на Тошко Стоянов, наш репортер за Бургас

сн. Личен архив на Георги Дюлгеров

Георги Дюлгеров с репортера Тошко Стоянов

Господин Дюлгеров, Вашата първа изява на сцената е още през 1993 г. в предаването“Като лъвовете“? Как решихте да участвате?

– Това е моята първа изява на телевизионен екран през 1993 година. Това е годината, в която за първи път видях светлината на прожекторите на голямата сцена. Разбира се преди тази поява съм участвал и на концерти в моят роден град Бургас, но тогава предаването „Като лъвовете“ беше блян за всяко едно дете, което обичаше да пее. Явих се съвсем случайно. Самото предаване гостуваше в Бургас в спортна зала Младост. Бяхме в публиката, след което заедно с моята баба, която беше с мен, отидохме след края на спектакъла при една невероятна жена, която вече не е сред нас – Катя Кисимова. Тя ми каза да науча песента “Черно и бяло” и да й се обадя, когато съм готов. Никога няма да забравя тази среща….Никога няма да забравя и Катя … светъл път на душата й…

Кои бяха първите Ваши песни в началото на кариерата Ви?

-До момента, в който ми каза да науча тази песен, аз дори не я бях чувал. Така се докоснах до творчеството на Георги Христов. Спомням си, бяхме в София за снимки на предаването и търсих неговите албуми, тогава бяха на касетки. От Балкантон ми дадоха негови 3 албума – и така започна всичко. Влюбих се в песните, в гласа, в човека Георги Христов.

– Бил сте беквокалист на Лили Иванова, а гласът Ви е сравняван с този на Георги Христов, какво е Вашето отношение към българската популярна музика?

– Българската популярна музика и до ден днешен вълнува. Въпреки всички промени през, които премина тя. През годините точно тази музика ме научи на много неща – отговорност, мотивация и любов. За миг не съм си мислил да сменя стила си, да сменя моето присъствие. Бях сравняван с Георги Христов, защото винаги изпълнявах негови песни, за мен просто нямаше нищо друго, което да ми хареса, а и бях малък. Разбираемо е, че когато чуеш нещо ново и непознато, и невероятно, това остава траен почерк в теб. Затова започнаха да ме сравняват с него, просто защото и гласовете си приличаха. През годините, в които се обучавах и работех, се явих и на кастинг за вокалисти на Лили. Имаше над 250 кандидата. Спомням си, че трябваше да представим по 2 песни. Бях одобрен, заедно с още 1 момче и 2 момичета. Щастлив съм, че се докоснах до Лили и до нейната магия на сцената. Ние бяхме част от лайф албума й “”Любовта е по-силна от всичко”, който тя издаде на живо от сцената на зала 1 на НДК.

Какъв е Георги Дюлгеров извън сцената?

– За мен сцената и животът са едно. Това е едно цяло. Ако на сцената си един, а в живота друг, хората веднага ще разберат, че не си истински. На сцената нямат място хора с грим. Двете неща са свързани,….но извън сцената не общувам с много хора. Обичам да си стоя сам, когато съм си вкъщи. Обичам да пътувам много и често го правя. Обичам Изтока и всичко свързано с него и затова често посещавам Индонезия. В момента последният ми проект също е свързан с Индонезия. Обожавам тази страна.

Познавате се и сте приятел с Вашата любимка- Лара Фабиан. Разкажете ни малко

– Искам да запазя отговора ми на този въпрос до момента, в който ще има какво да споделя и кажа.

Коя е Вашата любима незабравима случка?

– Най-хубавите ми моменти са със семейството. Те са толкова много. Но може би едно от най-красивите ми преживявания е срещата ми с делфини. Това са невероятни създания. Толкова мили и толкова красиви и умни. Кожата им е толкова нежна, че ни помолиха да си свалим часовниците от ръцете, за да не ги нараним, когато плувахме с тях. Няма да забравя как делфина се обърна по гръб, за да ни снимат. Бях сложил ръцете си и усетих сърцето му … Това чувство е незаменимо!

-Имате прекрасни песни! Коя е Ви е най-скъпа?

– Ще е клиширано, ако кажа всяка една. В момента завършихме една песен с послание към всеки един, който подава ръка, за да помогне на хората в нужда. Песента се казва “Предай нататък” и е по музика на Руслан Карагьозов и по текст на Лили Димова. Това е песен с послание и ще остане вечно!

Ако можехте да се върнете назад във времето, бихте ли променил нещо?

– Бих променил само времето с магична пръчка, в коeто да съм се родил. Не мястото, а времето!

Какъв е Вашият коментар на цитата:“ Ако искаш да си незаменим, трябва да бъдеш различен“?

– Бъди себе си, защото никой не може да бъде теб!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s