Дизайнерът Евелин Панайотова: Младите трябва да се придържат към естествената красота

Интервю на Мишел Петрова

Всяко момиче мечтае да създава свой стил на дрехи и начин на обличане. Днес ще ви запозная с едно момиче, което следва своята мечта и една стара рокля в гардероба се превръща в нейният първи модел. Тя се казва Евелин Панайотова и е дизайнер на дрехи от 2015 година. С нея си поговорихме освен за външната красота и за вътрешната, която определено тя притежава.

-ОТ КОГА СЕ ЗАНИМАВАШ С ДИЗАЙН?

-Никога няма да забравя този момент. Случи се в края на 2015 година, когато се сетих за една моя много стара рокля в гардероба ми, която трансформирах по мой начин, след това качих снимка в социалните мрежи, като попитах в коментар под нея дали някоя дама би желала да я има и така се роди идеята за създаването на първата рокля. В един момент спрях да вярвам в себе си и направих голяма пауза, около година и половина. Просто спрях да създавам. Но сега съм много по-мотивирана и всичко се завърна с пълна сила.

-КАК ИЗМИСЛЯШ МОДЕЛИТЕ НА РОКЛИТЕ?

-Първото нещо, което правя, е да събера информация кои са цветовете и модерните кройки, актуални за сезона. След това отивам в магазина за платове. След като усетя материите, вече имам ясна идея за моделите, които ще създам.

-КАКВА СИ МЕЧТАЛА ДА СТАНЕШ КАТО МАЛКА?

-Като малка исках да стана актриса, всеки ден играех пред родителите си различни сцени, като се въплъщавах в различни роли.

-КОЙ Е ЛЮБИМИЯТ ТИ СТИЛ НА ОБЛИЧАНЕ?

-Най-много харесвам официалния стил на обличане, красиви рокли и много високи обувки, но те са за специални случаи. В ежедневието ми е любим спортно-елегантният стил на обличане.

-КАКЪВ СЪВЕТ БИ ДАЛА НА МЛАДИТЕ МОМИЧЕТА?

-Най-важният съвет, които бих им дала, е да се придържат към естествената си красота, да не свалят усмивката от лицата си и да бъдат себе си. Да не позволяват някой да им слага рамки за килограми или за каквото и да е било друго, свързано с външния им вид. Всяка жена е красива по свой собствен начин!

-ТИ СИ МНОГО КРАСИВА, САМА ЛИ ПРЕДСТАВЯШ ДРЕХИТЕ СИ?

-Дрехите представям сама, иска ми се да снимаме и много други красиви момичета, но това е свързано с голям разход, който ще се отрази на цената на роклите, а аз искам да продавам на достъпни цени, затова на този етап правя всичко сама.

-КАКВО ТЕ МОТИВИРА?

-Мотивирам се от красивия стил на обличане, от жените, които излъчват класа. Аз бях от хората, които ги е страх да поемат рискове. Да повярвам и да следвам мечтите си е виновен човекът до мен, той ме подкрепя и мотивира за всяка идея, която се ражда в съзнанието ми. Друго е да имаш човек до себе си, който всеки ден ти казва: „Давай, ти можеш!“

-ЗА В БЪДЕЩЕ, КАК ИСКАШ ДА СЕ РАЗВИВАШ?

-Искам да продължавам да работя това, което ми доставя удоволствие, а именно да създавам дрехи. Вярвам и ще се боря да разраствам бранда все повече и повече.

-КАКВО ОБИЧАШ ДА ПРАВИШ ПРЕЗ СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ?

-През свободното си време обичам да пътувам с любимия човек, да тренирам, да карам велосипед или просто да се наслаждавам на хубава книга и питие сред природата.

-МОЖЕ ЛИ ДА ДАДЕШ ТРИ СЪВЕТА, С КОИТО ЕДНО МОМИЧЕ ДА ИЗГЛЕЖДА ПРЕКРАСНО?

-За да изглежда едно момиче прекрасно, от огромно значение са вътрешните качества; да се държи като истинска дама, винаги да е усмихната и уважителна към хората. Бих обобщила така с едно изречение: да се старае с цялостното си поведение и външен вид да излъчва класа.

-ИМАШ ЛИ ФАВОРИТ СРЕД ТВОИТЕ МОДЕЛИ РОКЛИ?

-Винаги когато видя последната, която съм създала, си казвам: „Тази ще ми е любима!“ После правя следващата и се влюбвам в нея! Явно всички рокли, които създавам, са ми любими, защото във всяка една оставям частица от себе си.

-ИМАЛО ЛИ Е МОМЕНТ, В КОИТО СИ ИСКАЛА ДА СЕ ОТКАЖЕШ?

-Разбира се, че е имало, не веднъж! Но когато желанието да твориш надделява, това просто е по-силно от самия теб! Много важни са хората, на които споделяш всичките си идеи и дори да имаш момент на провал, тези хора те мотивират да продължиш да правиш нещата, които обичаш!

-КАК УСПЯВАШ ДА СИ ТОЛКОВА КРАСИВА НЕ САМО ВЪТРЕШНО, А И ВЪНШНО?

-Не знам дали ще ми повярвате, но близките ми хора могат да потвърдят, че аз съм крайно критичен човек спрямо външния си вид и ми е трудно понякога да виждам, че съм красива. А вътрешните си качества дължа на родителите си, които са ме възпитали на много добродетели. Поне във вътрешната си красота вярвам и я виждам! Затова по-горе казах, че за мен най-важните качества са тези, които носиш в душата си!

-Много ти благодаря за това хубаво интервю! Пожелавам ти винаги да твориш и да вдъхновяваш хората около себе си така както го правиш!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s