Ирен Кривошиева: „Целият ми живот е един голям експеримент“

Интервю на Виктория Върбанова

-Разкажете една забавна случка от вашето детство.

-Когато бяхме малки, ние всички братовчеди на брой 7, ходихме при дядо и баба на село. Там прекарвахме цяло лято. Аз съм най малка от всички и освен това бях и топчеста тогава, дебеличка, хапвах си доста и то с удоволствие, обичах луканка без хляб. Всички братовчеди ме гонеха и ми се смееха, а аз много ги обичах. Отидохме веднъж всички на море. Там до плажа имаше бустан с дини и ние всички, без най големият, който не беше с нас, решихме да си вземем по една . Пъдарят ни видя и ние тръгнахме да бягаме, всеки с по диня под мишницата. Излязох ме на гладката мокра част на плажа и пред очите на всички бягахме, следвани от пъдаря, който размахваше вилата си. Когато видяхме родителите ни покрай, които преминахме, свихме рязко и се качихме на най високата дюна, като всяка си заби главата в пясъка, а над нас победоносно стоеше пъдарят с вилата в ръка. Следващите 2 дни бяхме наказани да не излизаме от квартирата, само на хляб и вода.

От къде започна всичко това с актьорството и имало ли е трудни моменти през годините?

-Няма нещо конкретно, което да ме е отвело до актьорското майсторство. То винаги си е било в мен от малка. Забавлявах се и забавлявах другите с удоволствие.

А дали е имало трудни години? Ами помисли си , аз съм кандидатствала 4 пъти във ВИТИЗ, сегашния НАТФИЗ, и на четвъртия ме приеха, без дори да си отворя устата на единия от кръговете.

-Коя роля във филм, Ви е била най-трудна?

-Ролята на Тинка от филма „Хотел Централ“ .Тя ми е най- близка и най-трудна. Като, че най- невъзможно е да опознаеш себе си.

Как решихте да напишете книгата „Моят грях“ и как започна всичко?

-Книгата „Моят грях“ започна с едно интервю за списание“ Ева“. След него, всяко лято разказвах на тази журналистка случките от живота ми. Тя сглоби моите разкази, но аз не харесах това, което излезе, защото имаше жълт привкус. След това, друг се опита да я сглоби, но и това не харесах и накрая, аз си я сглобих, като се допитах до всички участници. Те прочетоха частта, която беше за тях и промениха онова, което не им хареса. Така направи и Стефан. Затова тази книга е тяхната истина и моят грях.

Кой е най-запомнящият Ви момент в живота?

-Раждането на сина ми Владимир.

Харесвате ли да експериментирате с нови неща?

-Разбира се, целият ми живот е един голям експеримент.

Как ви се отразява социалната изолация при тази пандемия?

-Била съм и в по – голяма изолация, като в шоуто „Вип Брадър“, макар, че там бяхме много хора в едно помещение, но все пак бяхме затворени и наблюдавани. В същото положение бях и през първите си години на емиграция в Америка и бях много самотна и изолирана.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s