Пламена Димитрова: Нито една трудност по пътя ни не е случайна

ИНТЕРВЮ НА ТЕОДОРА ДИМИТРОВА

Пламена Димитрова е красива, млада и амбициозна дама, която има много високи стандарти и се цели на високо, във всичко, с което се захване. Нейният канал е много популярен и феновете й я обожават. Тя е отлична танцьорка и в сферата на спортните танци.

Здравей, Плами! Като за начало, ще ни кажеш ли, как прие заповедта за социална изолация?

-Здравей, Теди. Привет и на всички читатели. Надявам се всички да сте здрави и добре.Заповедта за социална изолация ми се струва като едно от най-разумните решения за създалата се ситуация. Не мога да кажа, че не беше стресиращо, когато научих за нея, разбира се. Тогава осъзнах колко сериозна е ситуацията и оттогава досега спазвам изключително строго нарежданията за социално дистанциране.

Как се отразява тя на теб и на ютуб канала ти?

-Определено смятам, че за мен е по-лесно да си стоя вкъщи, отколкото забелязвам, че е за повечето хора. След като преминах през първоначалната фаза на осъзнаване какво се случва, реших да извлека максималното от ситуацията. Да направя всичко, за което преди не ми оставаше време от постоянното тичане по задачи. Да си дам заслужена почивка. Да чета повече. Да си създам нови навици. Да отделя повече време на своята креативност. Тук се включва и развитието на моя канал в YouTube. Започнах да уча нови неща за видеозаснемането и обработката. Да прилагам повече от своето въображение и креативност във видеата си. Накратко казано-да се развивам в сферите, които обичам.

Какво правиш, за да поддържаш форма вкъщи?

-Това, което се опитвам да правя е всеки ден да имам някаква физическа активност. Любими са ми стречингът и танцовите тренировки. Тъй като съм състезателка по спортни танци, имам по 6 онлайн тренировки седмично. Правя и различни кръгови тренировки с упражнения, които гледам в YouTube. А има и дни, в които просто давам на тялото си заслужена почивка. 

Коя книга би препоръчала на читателите ни, да четат по време на изолацията?

-От около година насам чета само нехудожествена литература. Такава за личностно развитие, ефективност, приложна психология и бизнес. Смятам, че именно тези книги в момент като този, биха им били от голяма полза. Препоръчвам „Подсъзнанието може всичко“ на Джон Кехоу.

Какво мислиш за цялата тази ситуация?

-Смятам, че е ситуация извън нашия контрол, но пък ние контролираме начина, по който ще я приемем. Ако всеки, който има възможност си остане вкъщи, пази своето здраве, както и това на околните, отдаде се на развитие, работа от вкъщи, четене, почивка и моменти, прекарани със семейството, ще излезем от тази ситуация по-можещи, по-знаещи, по-вдъхновени и по-благодарни. Моля се за хората, които са на първа линия и се борят с вируса и рискуват живота си, за да помогнат на другите. Както и за тези, които заради създалата се ситуация нямат възможност да работят. Нека всички се опитаме да вземем и направим най-доброто, на което сме способни.

Имаш ли планове за развитие на канала в бъдеще и какви са те?

-Честно казано за първи път имам толкова ясна визия, на къде искам да продължи развитието на канала ми. Може би това е свързано и с факта, че аз самата пораснах и вече знам коя съм и какво мога и искам да дам на хората, които ме гледат. Със сигурност съдържанието, което правеше 15-годишната Плами, която стартираше своя канал, е много различно от това, което правя в момента. Вярвам, че с времето то ще се променя още и още и това само може да ме радва. Едно обаче няма да се промени. Идеята каналът ми да е място, на което хората да отиват, за да се усмихнат. Да се заредят с положителна енергия. Да се настроят за един продуктивен и успешен ден. Да се мотивират и вдъхновят. Това искам да носи на хората канала ми сега и за в бъдеще. Желанието да са по-добри днес, отколкото са били вчера.

Случва ли ти се понякога да губиш надежда?

-О, разбира се, че ми се случва. Смятам, че с всички ни е така. Затова човек трябва постоянно да работи върху себе си, върху своите вяра и увереност. Да знае, че от всяка трудна и неприятна ситуация излиза по-силен и по-можещ. Нито една трудност по пътя ни не е случайна. Затова и всеки път мисля и търся какъв е урокът, който е трябвало да науча. Това е нещото, което най-много ми помага.

Смяташ ли, че ще има промяна у хората, след като всичко това приключи? Ако да, какво ще се промени според теб?

-Да, смятам. Всъщност искрено се моля да има такава. Аз мога да кажа как това преживяване промени мен. За пореден път си дадох сметка колко много неща хората приемаме за даденост. Живеем в свят на безгранични възможности, с които сме толкова привикнали, че отдавна сме спрели да ги оценяваме. Като например това, че във всеки един момент можем да заминем за всяко кътче на света. Това да излезем с прителите си на кафе, или в парка, или да запалим колата и да отидем до всяко прекрасно кътче на България. Аз си обещавам никога повече да не приемам тези „дребни“ привилегии за даденост. Също вярвам, че ще разберем кои са истински важните неща. Ще оценим, че ако не сме здрави, всичко останало няма значение.

Какво мислиш за всички доброволци, включили се в борбата с вируса?

-Смятам, че това са най-смелите, всеотдайни и жертвоготовни хора. Благодарна съм, че живея в свят, в който тях ги има.

Мислила ли си как може до помогнеш на някой в нужда в момента?

-Да. Предприела съм няколко действия, с които се надявам да бъда в помощ на повече хора. На първо място съм прекъснала всичките си социални контакти, с което ограничавам шансовете да съм преносител на вируса и да заразя някого. На второ място гледам да правя полезени, интересни и развличащи видеа в канала ми, които макар и за малко да помогнат на гледащия да забрави тревогите и да се усмихне. И освен това работя активно в сферата на онлайн маркетинга и давам възможност на млади хора, които се интересуват от допълнителни доходи, да се присъединят към екипа и да стартират веднага от удобството на дома.

Благодаря ти за отделеното време! Бъди здрава и все така позитивна!

За мен беше удоволствие! Радвам се на млади и дейни хора, от каквито е и изграден вашия екип. Бъдете здрави!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s