Актрисата Елена Атанасова ни разказва за „кухнята“ на сериала „All inculsive „

Днес разговаряме талантливата и лъчезарна актриса Елена Атанасова, позната както от сцената на театъра, така и от малкия и големия екран. За емоциите и покрай новия хитов сериал „All inculsive “ и номинацията ѝ за престижната нарада „Икар“,ще разберете в седващото интервю.

Здравейте, изкючително щастливи сме, че се съгласихте на това интервю! Номинирана сте за наградата „Икар“ за водеща женска роля в пиесата „Хаос“ на Мика Миляхо,чувствате ли се горда от успеха?

-Здравейте от мен Елена Атанасова. Хубавата емоция на професията ми актриса е, че когато получаваме признание за работата ни и труда ни- това ни мотивира за следващите предизвикателства. Изключително съм благодарна на Съюза на Артистите, че оцениха моя труд и ме номинираха за наградата за водеща женска роля в спектакъла  „Хаос” на театър 199. Това е и резултат от отборната работа с колегите ми Йоана Буковска-Давидова, Радина Думанян и режисьора Марий Росен, сценографа Антония Попова и композитора Константин Тимошенко. Когато дойдат, живот и здраве по-добрите времена за всички нас след пандемията, очакваме да се случи тази хубава церемония – наградите „Икар“.

-Как се роди любовта Ви към актьорската професия ?

– Любовта ми към актьорската професия се роди още когато бях дете, когато ходех по снимачните терени заедно с баща ми, режисьора от БНТ – Светозар Атанасов. На 12 години снимах и първата си главна роля в детския сериал „Златните години” – коопродукция между РАЙ 1 и Българска Телевизия. Тогава реших, че ще поема по пътя на актьорската професия.

Един банален въпрос, но все пак любопитен, имате ли любима роля?

-Нямам любима роля. Всички героини, които съм играла досега съм се опитала да опозная, разбера, изуча, за да мога да създам плътен и богат образ.

В момента на малкия екран се излъчва вече сериалът “All Inclusive”, да ни разкажете нещо от кухнята на снимките?

-За месец и половина на морето, докато снимахме„ Ол Инклузив ”, се превърнахме в семейство. Събрахме се хора от една кръвна група и беше чудесно преживяване. Продуцентът Краси Ванков, режисьорите Боя Харизанова и Тодор Николов, колегите ми и целия екип- професионалисти, отдадени на работата си. Радвам се, че се срещнахме.

Във филма участват и много малки актьори, лесно ли се сработихте с децата на снимачната площадка?

-Работата с децата е така необходимият лакмус. Те са коректив. Изключително верни в реакциите си, слушащи чистата си интуиция. Децата в нашия сериал са прекрасни, талантливи и слънчеви същества. 

-С кого от колегите си успяхте да се сближите най-много по време на снимките?

-Компанията ни се събираше всяка вечер след края на снимките. Всички много се забавлявахме и смеехме. Както казах, станахме си като семейство. 

-Как влязохте в кожата на една от главните героини в сериала-Мариана? Има ли прилика между Вас и нея?

-Моята героиня Мариана е един слънчев човек, жена отдадена на семейството си, създаваща си красиви светове, в които да се чувства добре, да се грижи за обичните си. Опознах тази жена и ми беше много приятно да я изиграя. Мисля, че с Мариана си приличаме по чувството за хумор и самоиронията. 

Ако можехте да дадете съвет на Мариана, какъв би бил той? И успяхте ли Вие да научите нещо от нейния образ?

-О, Мариана е изключително симпатичен образ, такава каквато е. Аз харесвам дори и наивните и погледи върху ситуациите. А от нея се учех на търпение и смирение. Моята героиня Мариана е едно голямо сърце. Дава пример за чистота в отношенията, честност, себеотдаване и огромна любов.

Смятате ли,че изкуството получава нужното уважение у нас?

-Изкуството е потребност на душата. Ако едно общество е силно развито-тази потребност също е силна. Живеем във време на пандемия. Когато преминем отново към нормалното живеене -пак ще си говорим. Вярвам в доброто.

Къде предпочитате да играете различни роли на театралната сцена или в киното?

-Моят път са театърът и киното. Работата в едното ме зарежда за другото – защото изразните средства са различни. 

Какви бъдещи проекти Ви предстоят?

-Живот и здраве, когато излезем от извънредното положение, не чакат 2 премиери в Сатиричния театър, където работя. Да сме здрави -и това време ще дойде.

Как се справяте със социалната изолация по време на пандемията?

-Изолацията за всички ни е изпитание. Но ще се справим. Трябва. 

акво ще пожелаете на читателите ?

-И когато преминем през тези трудности ще продължим напред. Пожелавам на всички ни вяра, кураж и много любов.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s