Василиа Петрова: „Музиката е всичко за мен!“

Интервю на Анелия Крумова, зам.главен редактор и кореспондент за Кърджали

Василиа Петрова е едно красиво и много талантливо момиче от град Кюстендил. Едва на 17 години е, а вече има множество постижения и награди от национални и международни певчески конкурси. За музиката казва, че е част от сърцето й. Какво друго споделя за себе си, прочетете в следващите редове!

-Здравей, прекрасна Василиа! Приятно ми е да разговарям с толкова талантливо момиче! Разкажи малко за себе си на нашите читатели!

-Здравей! Много се радвам и благодаря за поканата! Аз съм Василиа Петрова. На 17 години съм , от град Кюстендил. Ученичка съм в Професионална гимназия по икономика и мениджмънт ,,Йордан Захариев” . Занимавам се народно пеене и съм солист на фолклорна формация „Фолк-Арт“ с диригент Адела Харалампиева към НЧ „Братство 1869“ – гр. Кюстендил

-А кога се зароди тази любов към музиката в теб?

-Още от много мъничка, когато мама открива таланта ми, съм започнала да проявявам интерес към музиката. Мама също е много музикална, пееше ми песнички и мисля, че любовта към музиката съм наследила от нея.

-И към този момент какво е за теб музиката?

-Тя е част от сърцето ми! Успява да ме откъсне от реалността , потапям се, преоткривам се и се вдъхновявам от нея. Музиката е всичко за мен!

-Спечелила си редица национални и международни музикални конкурси. Коя награда е най-ценната за теб?

-Да, зад гърба си имам безброй призови места, но на „Детски Пирин Фолк“ станах за първи път победител и това е най-ценната ми награда. Приемам тази победа с голяма отговорност и признателност към много хора. Горда съм с наградата си, защото ,,Детският Пирин Фолк” е едно голямо стъпало към пътя на музиката и е единствен в България.

-Освен с музика, се занимаваш и с танци, а и с още куп други неща. Как се справяш?

-Да , така е! Наистина съм много ангажирана. Постоянно пея, танцувам, пиша стихове, домашни и още много други неща. Справям се като полагам много упоритост и отговорност.

-Ти си единадесетокласничка, което значи, че не ти остава още много време в училище. Мислиш ли вече с какво ще се занимаваш след това? Ще продължи ли музикалното ти развитие?

-Разбира се, че бих искала да се развивам в това, в което съм най-добра. Музиката винаги е и ще бъде с мен. Едва в началото на пътя съм и мога да кажа само, че когато дойде времето ще послушам вътрешния си глас.

-Ти изпълняваш много песни от народното ни творчество. Коя от тях ти е любима?

-Не мога да избера една песен, имам безброй любими! Когато ме грабне от първото слушане, това е моята песен! Винаги изпълнявам възможно най-трудните и най-рядко срещани, които подбирам заедно с моята госпожа Адела Харалампиева.

-А какви други стилове музика харесваш?

-Фолклорът е моето амплоа , но не се ограничавам само с него. Не искам да приличам на никого. Искам с музиката, която изпълнявам да изразя себе си. Харесвам и мога да изпълнявам песни от всички стилове .

-Какво би пожелала на себе си?

-Пожелавам си да съм здрава и никога да не спирам да се боря, защото пътят е труден! Да запазя ценностите, в които вярвам и да имам силата да отстоявам стойностните неща в живота!

Благодарим на Василиа, че прие поканата ни да бъде наш гост. Пожелаваме й още много покорени върхове! Да бъде здрава и да продължава да радва хората с прекрасния си глас!

Изпълнение на нашата гостенка, специално за нас:

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s