Инициаторът на кампанията „Зарадвай възрастен в нужда“ Пепи Иванов: Бъдете добри и съпричастни, помагайте на познати и непознати, защото човек до човек опира

Интервю на Лиана Балканска, наш репортер за Русе

Някъде измежду дните, изпълнени с рими и прекарани в спортна зала, се заражда и идеята за даването. На тези, на които няма кой. Тези, чиято пенсия не е достатъчна и за плащане на сметки, и за хранителни продукти, които да стигнат за цял месец. Тези, чиито деца са надалеч. Тези, които нямат възможността дори да се разходят. Тези, които са сами.

Пепи Иванов и негови приятели са все момчета, които са обединени от спорт, музика и всичко това, което и останалите млади хора обединява. Разликата е, че те споделят и друга страст – удовлетворението да дадеш, да помогнеш.

Здравей. Като за начало, би ли се представил на нашите читатели?

-Казвам се Пепи Иванов и живея в град Русе. На 28 години съм и се занимавам със смесени бойни изкуства, като съм многократен републикански шампион. От няколко години се занимавам и с благотворителност като организирам събитието “Зарадвай възрастен в нужда”. То има за цел да съберем парични средства, с които купуваме продукти от първа необходимост на възрастни хора и семейства в нужда. Тази година го направих под формата на предизвикателство. Първите предизвикани бяха приятелите ми от Мърда бойз и БНР, които също помогнаха със споделянето и развитието на предизвикателството. А относно музиката-всичко тръгна на майтап с двама мои приятели. Първата ни песен е патриотична и я пуснахме точно на 03.03. Видяхме, че пожънахме успех и продължихме да се занимаваме. Предстоят много добри проекти със съорганизатора на събитието.

Би ли разказал как се роди идеята за кампанията „Зарадвай възрастен в нужда“? Какво подтикна теб и съорганизаторите да се захванете с благотворителна дейност?

-От малък обичам да помагам на хората с каквото мога. Съпричастен съм към болката и страданието на хората. Помагал съм и преди да го направя публично и да се опитам да намеря съмишленици. Преди няколко години реших да направя събитие с цел да сме повече хора, за да можем и да зарадваме повече. Тогава с приятелката ми му измислихме име, направихме го, видяхме интерес и от тогава не сме спирали, защото той расте с всеки следващ път. Благодаря на всички приятели, познати и непознати, които се включват и помагат!

На 3 април се проведе поредното издание на кампанията. Включиха ли се достатъчно хора и какъв е мащабът на продуктите, които успяхте да съберете?

-Кампанията премина повече от добре. Успяхме да зарадваме 26 човека. За мен това беше идеален момент, защото има много засегнати хора от настоящата пандемия, а то беше главно за тях. Благодарение на всички, които ме подкрепят и спонсорите на събитието се получи повече от добре.

Какви са бъдещите ти планове и очаквания?

-Плановете ми са да успея в музикалния бизнес, след което ще мога да помагам на повече хора.

На последно място – има ли нещо, което искаш да посъветваш нашите читатели?

-Да, има. Това е да бъдат добри и съпричастни, да помагат на познати и непознати, защото “Човек до човек опира”. Съветвам всички да организират или да се включват в такива инициативи.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s