Децата в Ловеч нямат право да са на обществени места без придружител във вечерните часове

ап

Със заповед на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова  започва да се извършва от 31.03.2020 г., вторник, ежедневен тематичен контрол за спазване на разпоредбите на чл. 8, ал. 3, ал. 4 и ал. 7 от Закона за закрила на детето. За целта не се допускат на обществени места без придружител след 20.00 часа деца, ненавършили 14-годишна възраст, и съответно след 22.00 часа, ако детето е навършило 14, но не е навършило 18 години.

Препоръчва на родителите, настойниците, попечителите или други лица, които полагат грижи за лица от 14 до 18 години, да не допускат децата на обществени места след 20.00 часа  без придружител.

С настоящата заповед се отменя Заповед № 3-507/23.03.2020 година на кмета на Община Ловеч. Изпълнение на заповедта е възложена на РУ на МВР -Ловеч.

Заповедта е изпратена на РУ-Ловеч на МВР, кметовете на кметства и кметските наместници и е оповестена на населението по подходящ начин.

Заповедта е на основание чл. 44, ал. 1, т. 1, т. 4 и т. 8 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 8, ал. 3,4 и 7, във връзка с чл. 45, ал. 3 от Закона за закрила на детето и чл. 63, ал. 4 и ал. 5 от Закона за здравето, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, както и и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение, с преминаване към лятно часово време и Мерките във връзка с предотвратяването и ограничаването на разпространението на коронавирус в Община Ловеч, приети на заседание на Общинския оперативен щаб на 30.03.2020 г.

Предишна публикация

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s