Александра Панайотова-момичето, което плени Париж с изпълнението на песента „Катерино моме“, ни разказва за живота между две държави

Интервю на Мишел Петрова, наш кореспондент за ЛовечАРХИВИРАНО

Днес, когато целият свят е обсебен от темата за коронавируса, едно красиво българско момиче успя да плени света с изпълнението си на песента „Катерино моме” от балкона на апартамента си в Париж и да събере хиляди гледания в интернет. Александра Панайотова е една от жители на френската столица, които всяка вечер си определят среща по терасите на своите домове. Тя е не само красива, но и влюбена в музиката и живота. Занимава се професионално с пеене, като разделя времето си между Париж и София. Носи родината в сърцето си, а голямата и любов я отвежда в меката на модата. За това как прекарват карантината в Париж и за интересната инициатива организирана от съседите и „шоу на талантите“ ще разберем от нея.

-Здравей, Александра! От колко години живееш във Франция?

-Разделям времето си между София и Париж. Не живея само във Франция.

-Каква беше причината, за да се преместиш в Париж?

-Моят приятел учи кулинарно изкуство в Париж.

-Какъв е животът извън България?

-Различен, интересен, има позитиви, има и негативи. Когато съм в България ми липсват някои аспекти от живота във Франция, и обратното- в Париж ми липсва София.

-Как прекарвате тези дни под карантина?

-За щастие имам страхотни съседи, с които всяка вечер се забавляваме. Приятелят ми се упражнява (готви страхотно), също така, имаме и две котки, общо взето не ми остава много време да скучая.

-Ще разкажеш ли за инициативата „Шоу за таланти“?

-Три съседки организираха „шоу за таланти“, (разлепиха съобщения в асансьора и на прозорците си), с цел всички да се почувстваме малко по-добре. Всяка вечер в 19:30 часа излизаме на терасите. Първите две вечери слушахме прекрасно изпълнение на електрическа китара и всички танцувахме на любими песни. Малко се притеснявах да се включа, но на третия ден моят приятел ме убеди, че по този начин ще повдигна духа на съседите, поне мъничко. Нямаше как да откажа. Оттогава всяка вечер слушаме музика, танцуваме, понякога аз пея, други вечери се наслаждаваме на изпълнение на китара или флейта.

-Защо избра да изпълниш българска песен едната вечер?

-Със съседите си направихме група в социалните мрежи и реших да им предложа списък с песни, които смятам да изпълня. Едно от предложенията ми беше фолклорна песен. Идеята им допадна и им обещах да изпълня българска песен още на следващата вечер.

-А, защо избра песента „Катерино моме“?

-Исках да покажа по-мелодична фолклорна песен, защото не бях сигурна, че песни, които се харесват в България, ще се харесат и тук. Затова се посъветвах с моя приятелка, която ми предложи „Катерино моме”. Опитах се да я изпея, хареса ми и на вечерта я изпълних от балкона.

-Разказвала ли си на съседите си във Франция за България, за традициите и празниците?

-Майка ми е французойка, следователно семейството ми тук знае за българските традиции, от малка им ги разказвам и показвам – с част от тях даже сме боядисвали яйца за Великден.

–Алекс, с какво се занимаваш?

-Опитвам се да се занимавам главно с музика.

За какво мечтаеш?

-Щастлив живот.

Много благодаря за това прекрасно интервю! Пожелавам ти да имаш този щастлив живот, за който мечтаеш!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s