Кореспондентът ни за Ловеч Мишел Петрова с отличие от Национален журналистически конкурс

Кореспондентът ни за Ловеч и региона Мишел Петрова бе финалист в Национален журналистически конкурс. В конкурса участваха младежи до 18 години от цялата страна, които споделиха мнението си по въпроси, свързани с медиите, като целта на подобен род прояви е повишаване медийната грамотност сред младите. Съвсем скоро Мишето ще бъде наградена в София, където ще вземе участие и в младежки форум в “Resonator co-innovation hub” с ментори журналисти, които да запознаят всички финалисти с различните видове медии и същността на дигитализацията.

Повече самата Мишел разказа пред репортера ни Добромир Зафиров.

Здравей, Мише! Ти спечели награда от Национален журналистически конкурс. Разкажи ни повече за него?

-Конкурсът“Правото ми на мнение! Моите каузи в социалните медии” даде възможност на ученици от 8-ми до 12-ти клас да се включат и да споделят своите каузи и хобита, да изразят мнението си по проблема. Аз съм много благодарна, че участвах. Искам да благодаря на организаторите на конкурса, на г-жа Иваничка Цветанова, от която научих за проявата, на моята прекрасна майка, която е винаги до мен и ми каза: „Участвай, ще успееш!“ и на цялото си семейство, което е плътно до мен. Позволете да изкажа благодарност и на един прекрасен репортер – няма да споделя кой е, но ме накара да вярвам в себе си. Благодарна съм на екипа, в който имам честта да бъда- на Младежки вестник „Алтернатив прес“. Сега съм от другата страна като интервюиран и ми е много приятно да разговарям с един прекрасен колега. Благодаря на всички вас мили хора, които харесвате работата ми и на другата част, които са скептично настроени. Всички ме учат на много- да вярвам и да следвам мечтите и целите си.

Кое те подтикна да участваш?

-Както казах, подтикнаха ме близките ми хора и любовта ми към журналистиката.

Какво представи на конкурса и очакваше ли журито да го оцени толкова високо?

-Представих репортаж за моята кръщелница Марая и видео със снимки и разказ. Тук е моментът да благодаря и на нейните родители – Ани и Пламен, които ме подкрепиха.

Как ти се стори конкуренцията? За какъв брой участващи говорим?

-Нямам ясна представа за другите участници, но след като излязоха резултатите разбрах, че сме били много и поради големия брой участвали и добре представили се са избрали 15 печеливши, а трябваше да са 10. Сами може да прецените за каква конкуренция говорим. Аз искам да поздравя всички участници и вярвам, че всеки е участвал с много любов и е дал голямо внимание на материала си.

Оставяйки наградата настрана, за теб лично какво ти даде подобен конкурс, какво ти донесе?

-Даде ми много, накара ме да бъда уверена в себе си и разбрах, че когато нещо се прави с любов, се получава прекрасно. Времето, за което направих двата си материала, беше 2 седмици. Въпреки малкото време хората до мен ме накараха да повярвам, че ще успея.

Учиш в безспорно една от най-добрите гимназии по ветеринарна медицина в България? Как успяваш да съчетаваш този тип учене с журналистиката – има ли допирни точки?

-Много хубав въпрос! Ами, сам можеш да прецениш дали ветеринарната медицина има общо с журналистиката. В едната ръка държа лист и химикалка, а в другата – спринцовка и микроскоп- това е разликата. Сега сериозно! Допирни точки почти няма, но имаме прекрасни учители, които ни дават възможност да се развиваме всеки според интересите си, но виж каква идея ми даде ти – може да направя интервю на някое животно.

Какви са бъдещите ти планове и ще остане ли журналистиката част от теб занапред?

-Разбира се, че ще остане. Аз съм с лист и химикалка в ръка, откакто се помня и от много малка обичам да пиша. Журналистиката е част от живота ми от година и половина и плановете ми са да продължава да бъде и занапред. Имам много планове и идеи, но за тях ще научите по-нататък. Като например това, че искам да уча журналистика в София.

Какво ще пожелаеш на читателите на медията ни?

-Пожелавам на нашите читатели да бъдат здрави, отговорни и да се пазят.

– Благодаря за това интервю! Желая ти успех!

– Благодаря и аз за прекрасния разговор.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s