ДЖИНА ИВАНОВА: Митко Щерев ме запозна с Петко Петков от група „Трамвай №5“ и така заработихме заедно

Интервю на Тошко Стоянов, репортер на в-к „Алтернатив прес“ за Бургас

-Госпожо Иванова, Вие сте част от легендарните Трамвай номер 5! Как станахте част от тази група?

– И аз, като всяко младо момиче, което пее от дете, си мечтаех да стана певица на голямата сцена . Пях в класически хор „ Вела Пискова “ от трети до девети клас в родния ми град Велико Търново . Това беше елитен хор и пътувахме по чужбина, нещо като хор „ Бодра смяна„ . Там се научих на многогласно пеене,което през годините ми беше много полезно ! Когато пораснах станах солистка на оркестъра към ДНА в града. Там идваха всички големи наши звезди и правеха своите концерти. Тогава се запознах с Маргарита Хранова и тя ми даде телефоните на нейните учителки в София и така успях да се подготвя и ме приеха от първия път в Естрадния отдел на Консерваторията в София! Още първата година бях поканена в групата на големия наш певец Бисер Киров като вокалистка ! Тогава се озовах на най-голямата сцена в Европа в Берлин „ Фридрихщат палас“. Там беше най- известната шоу програма в цяла Европа, бях само на 19 години и се озовах в най-големия бизнес, получих много сценичен и чисто човешки опит! Малко по-късно съдбата ме срещна с композитора Митко Щерев, който имаше идея да направи дамски дует за първи път в България, но по-лични причини се отказа и ме запозна с Петко Петков от групата „ Трамвай номер 5”. Той ме хареса на едно мое участие и така заработихме заедно през 1983г.

Имате ли нова песен?

– Да. Песента се казва „Сега ме обичай“ по текст на Ники Комедвенска и музика на Хайгашод Агасян

Каква е историята на песента?

– От много години работя с композитора Хайгашод Агасян. Той написа една от най-успешните ми песни „Спомен за козия рог“- имам дуетни песни с него и така един ден се роди идеята да направим нещо ново и различно. Той ми предложи прекрасния текст на Ники Комедвенска – поетеса от Сливен и се появи песента „ Сега ме обичай „ ,която представих на последния концерт с песните на Мишо Белчев и приятели.

Дъщеря Ви Мартина същи има сериозни музикални успехи! Разкажете ни малко за нея!

– Да, Марти е много успешна, и като китаристка, и като композитор, и като певица! Тя завърши Музикалното училище „Любомир Пипков“ с класическа китара и има 12 награди у нас и в чужбина от конкурси, повечето първи. След това завърши Нов български университет с китара и поп и джаз пеене. В момента работи много успешно с румънски продуцент , с който създават песни на световно ниво и за пазара с етно ориентация. Може да видите песните в You tube „YOU AND I“ и песента „LIE“- това са песни написани от нея като музика и текст.

Кои са нещата, които правите с удоволствие?

– С удоволствие се грижа за семейството и за многото котки , които гледам от 20 години- пет са вкъщи и 20 навън. Всяка сутрин ставам в 5 часа, приготвям храната и в 6 часа съм навън, без значение какво е времето .И при минус 20 градуса съм излизал. Животните винаги ме чакат. Обичам животните, те са много добри същества и всички млади хора трябва да бъдат възпитавани от малки да ги обичат и да се грижат за тях. Те са нашите най-добри приятели и са част от нашия свят.

-Напоследък Ваши колеги и много певци от съвремието издават автобиографични книги. Вие бихте ли издала автобиографична книга?

– Не виждам смисъл да пиша такава книга, защото интересът към такива книги е нулев , хората искат да прочетат жълтите неща от живота ми. Аз нямам нужда да наранявам хора и целият ми живот да бъде на показ.

Коя песен от репертоара на Ваш колега/колежка Ви е любима?

– Харесвам смислените текстове, докосващи човешката душа. Харесвам песента „ Нямам нужда от много приятели„ в изпълнение на Георги Христов!

-Коя е песента, която описва живота Ви?

– Песента, която описва живота ми е ”Спомен за козия рог“, може да бъде и песента „ Тя“, която ми даде старт и в соловата ми кариера.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s