ЗА КОРОНАВИРУСА, СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА КРИЗА И СТРАХА-ЕДНА ПОЗИЦИЯ НА РЕПОРТЕРА НИ ТЕОДОРА ДИМИТРОВА

 Обръщам се към всички вас, изморените от излишната паника покрай коронавируса и тези, които искат да узнаят повече за него.

Снимка на профила на Teodora Dimitrova
Теодора Димитрова

Няма да използвам статистики, това е излишно на този етап.. Нека първо кажа, че на фона на сегашният върлуващ – „смъртоносен вирус“ в момента се случват много по-страшни неща. Коронавирусът е само иглата в купа сено. Той е началото, на нещо което не подозираме, че се случва. Само докато четете тази статия, милиони умират от ХИВ, рак, глад и дори пневмония. Пневмония, и не само. Гонореята, бактериите в пикочния пътища ще станат много по-страшни, ако не вземем мерки.

Целта на моята позиция не е да се всява паника. Аз лично ненавиждам това! Идеята е да помогне да си отворим очите, всички тези, които са заслепени от най-незначителния проблем в момента.

А сега, нека караме по същество. Както вече знаете, коронавирусът тръгна от един пазар за животни в Ухан. Какво обаче е по-различното на тези животни? За жалост, нищо много по-различно от тези животни, които си купуваме по магазините, пакетирани. Всички те са били угоявани с вредни храни в добавка на антибиотици. Благодарение, не само на това, но и на лекарите, напоследък ни изписват все повече антибиотици, за щяло и нещяло. Ние развиваме състояние наречено антибиотична резистентност. Това означава, че вече антибиотиците, с които ни лекуват и с които тъпчат животните, вече не ни действат, защото вирусите и бактериите се адаптират към нашите атаки да се справим с тях. Те вече се считат за незначителни и стават смъртоносни.

Ето защо призовавам всички да бъдем бдителни към храната си и нека се опитаме да помогнем за бъдещето на децата ни! 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s