Вълшебен коледен базар набира средства в помощ на малките пациенти на УМБАЛ „Свети Георги“в Пловдив

Интервю на Илиана Пенова, репортер на в-к „Алтернатив прес“ за Пловдив с президента на Интеракт клуб-Ивана Воденичарова и вицепрезидента на Ротарик клуб-Радослав Тонев.

Доброто е непобедима сила. Това ни доказват младежите от Интеракт и Ротаракт клуб Пловдив. За шеста поредна година те организират свой собствен коледен благотворителен базар под името „Вълшебен коледен базар“. Мястото е третият етаж на мол Пловдив и днес е последният ден, в който можете да се включите.

Каква е каузата им? Закупуване на високотехнологична медицинска апаратура в помощ на малките пациенти на УМБАЛ „Свети Георги“в град Пловдив.

Ще помолим да се представите и да ни разкажете с какво се занимава вашата организация?

-Казвам се Ивана Воденичарова и съм президент на Интеракт Клуб Пловдив. Интеракт се занимава с хуманитарна дейност, това означава , че от всяка една кауза ние събираме пари, но не ги даряваме, защото с тях купуваме предмети , които помагат на самата кауза. В момента събираме пари, за да купим перфузори и инфозомати за детското отделение болница „Св Георги“.-Какво мотивира едни млади хора да се занимават с благотворителност ?


– При нас всичко идва от желанието ни да помагаме. Защото виждаме, че има много неща, които могат да се подобрят и се опитваме да го постигнем.
Как избрахте каузата си?


-За за шеста година правим това по Коледа. Всяка година е свързано с деца и това да помогнем на някое детско отделение, като болниците винаги се избират спрямо това къде има най-нужда.Какво могат да намерят на щандовете хората , които дойдат да подкрепят каузата? И как премина първият ден от базара?-Както виждате има много ръчно изработени картички от нас, кексчета, сладки неща бижута, които направи едно момиче и ни ги дари. Хората наистина помагат.


А с какво се занимава Ротаракт клуб?

-Аз съм Радослав Тонев и като вицепрезидент на Ротаракт ще обясня. Ние сме част от семейството на Ротари-една от най-големите хуманитарни организации в света. Занимаваме с проекти, които сами измисляме и реализираме.Как откривате дарителите?


-Част от нашите членове имат връзки с такива хора.


Каква е сумата необходима за закупуването на нужното оборудване?


-Те са различни. Едното е инфазомати, а другото перфузори. Един перфузор е от порядъка на 1000лв. Спрямо парите ще закупим възможно най-много.мятате ли,че хората се чувстват социално ангажирани да помагат на подобни каузи?


-Смятам, че хората са доста социално ангажирани.

Какви следващи проекти можем да очакваме?


-В момента един от големите ни проекти е за ориентация на младите хора какво да учат след като завършат средното си образование. За целта организираме ден на професиите и различни лектори изнасят лекции.

-Благодарим Ви за този разговор и успех на каузата Ви!Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s