Група“Inflict“:“Преодолели сме страха, мързела и вярваме в това, което правим, затова и успяваме“

Интервю на в-к „Алтернатив прес“ с група „Inflict“- Аспарух Попов /Вокали/, Димитър Табаков /соло китара/, Огата /Барабани/, Николай Недялков / Ритъм китара/, Кристиян Ганчев / бас китара/

Оператори: Цветослав Тошев и Дорис Петрова

-Здравейте, момчета! Представите се за аудиторията ни и да ни разкажете как и кога се свързахте с музиката?

Здравейте! Ние сме група „Inflict“ и сме от София, Септември, Свищов, Севлиево, Пловдив, от цялата страна.

Аспарух: Започваме първо с историята на групата. Всеки един от нас е от различен град от България. Групата е позиционирана в Пловдив, защото там е създадена преди 5 години. Оригиналните членове от началото сме аз- Аспарух и Огата. През годините претърпяхме страшно много промени, от гледна точка на хора и стилово. Може да се каже, че това, което свирим няма нищо общо с това, което правихме в началото.

В края на една календарна година сме, какво постигнахте като група през нея?

Аспарух-Направихме един видео клип, който можете да гледате в мрежата. Записахме две нови песни, а в момента разработваме и две нови парчета за идната година, но все още никъде не са записани и тепърва ще влизаме в студио. Като автор на парчетата е Никсана , който ще разкаже повече.

Никсана:Парчетата са малко по-старички. Няма да взема аз кредита, че аз пиша парчетата. И не е вярно ,че ги правя сам, всички участваме. Когато започна да пиша нещо ново, то се променя коренно, като премине през ръцете на Табаков или на някой друг от групата. После трябва и текст и така става красиво, когато всеки един даде своя принос.

Огата: Процесът е сложен, но готин, тъй като работим от разстояние. Повечето са нотно грамотни, работим със софтуер. Когато някой напише песен, разучаваме я в къщи, събираме се, свирим и я записваме, работим, променяме я. В процеса на работа нещата се променят доста често на 180 градуса. Понякога на 42 градуса ракия. 🙂 4-5 концерта сме направили освен това. Надяваме се през 2020 да продължаваме.

Какви са ви плановете за 2020?

Аспарух: През новата година плановете са, да запишем още три парчета, които са в разработка, като едното вече е готово и можете да чуете още на 21 декември в Пловдив. Между другото всеки път като свирим в Пловдив, изкарваме по едно ново парче. Няма да казвам нищо повече. Живот и здраве за края на следващата година имаме планове да изкараме първия си голям албум със 7-8 парчета.

Можете ли да се издържате само с музика?

Крис: Отговорът е не. Продължаваме със следващия въпрос. 🙂

Огата: Аудиторията ви е млада и ще разбере. Ние работим от разстояние и въпреки това се случват нещата заради музиката. Ние сме си преодолели страха и мързела. Имаме и желание, защото вярваме в това, което правим.

Аспарух:По-конкретно обаче за една банда като нас каква е реализацията ще обясня аз. Ние това го правим за удоволствие и на хората, които ни гледат. Ако някой си мисли, че се препечелва нещо от музиката, която правим, не е така. Като цяла метъл музиката в България остава реперсирана. В момента са модерни други стилове.

Огата: Ние сме фенове на това, другото много важно.

Аспарух: Аз бих отговорил малко оксиморонно на този въпрос. Възможно ли е да се съществува без музика? Това е отговорът на този въпрос. Не говорим за България и за нещата, които се случват по нашите ширини, защото те са грозни. А ние сме красиви хора и не се задълбочаваме в тези работи. Аз, когато отида на работа и имам свободно време слушам музика, когато карам колата слушам музика, всеки един момент съм заобиколен от музика. Всъщност, ценим много видове музика. Така, че без музика не може да се съществува.

Табаков: От гледна точка на еволюцията, музиката е дошла преди много време, така, че вземете си изводи.

Крис: Харесва ми колко интелигентни ще излезем от това интервю.

С какво друго се занимавате?

Никсана: Аз съм програмист. Държа на кариерата си и работата ми няма нищо общо с музиката. Супер много се гордея с музиката и с хората , с които я правя.

Крис: Аз съм басист.

Аспарух: Аз работя като мениджър на чуждестранна компания и управлявам хора от няколко различни държави. Музиката за мен е хоби. Изкарваме си парите по друг начин.

Огата: Аз имам счетоводна кантора. Собственик съм си и си работя сам. Насочена е към IT сферата и работя с млади и весели хора. Помагам им да си развиват бизнеса си.

Табаков:Аз пък съм млади и весели хора и работя в IT сферата. Музиката за мен е хоби. 🙂

Аспарух: За да не излезе много тъжно. На няколко пъти изкарахме пари от музиката, обаче ги изпихме. 🙂

Повече за сценичните гафове и за духа в групата вижте в цялото интервю с групата тук:

https://www.vbox7.com/play:33503f31f2?fbclid=IwAR3JVMYUMuunKorVnoHH0WIn9wef3d4i0P5Vz736JnBrGtGJIC1pgiAre8w

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s