Никулден отпразнува и малкото градче в област Хасково – Симеоновград

ДОБРОМИР ЗАФИРОВ, НАШ КОРЕСПОНДЕНТ

Освен Бургас, Никулден отпразнува и Симеоновград – малко градче на река Марица, съвсем близо до Димитровград и Хасково. Проведе се тържествена сесия на Общинския съвет по повод празника. На нея присъстваха областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, кметът на Община Симеоновград г-жа Милена Рангелова, председателят на Общиския съвет г-жа Светлана Стоева, както и много жители на малкото градче.

Областният управител на Хасково поздрави симеоновградчани с празника и заяви, че през последните години градът придобива европейски вид, като се развива успешно. Д-р Здравкова изрази вярата си, че ще продължава да се работи за развитието на Симеоновград. На тържественото заседание присъства и почетният гражданин на Симеоновград Станимир Каролев. Той обяви, че учредява стипендия, която всяка година ще бъде предоставяна на изявени абитуриенти или студенти от града, която да им бъде в помощ при записване и изучаване на висшето си образование. Първата стипендия от 1000 лв. получи Ивайло Генчев. Той е завършил миналата година едно от училищата в града и вече е студент във филиала на Пловдивски университет в Смолян със специалност „Информационни технологии“.

Празничната програма продължи с концерт и награждаване на 10-те най-добри спортисти и изявени деца в НЧ „Развитие 1882“. А в 17:30 бе запалена светлината на коледната елха пред сградата на общинската администрация в Симеоновград.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s