ЕЛИЦА УЗУНОВА:“Когато пея аз се пренасям в един друг свят, красив свят, все едно затварям очи и влизам в песента…“

Днес разговаряме с една малка, но много талантлива певица, която вече е забелязана от редица музикални експерти. Елица Узунова има вече свои авторски песни, прави прекрасни видео клипове на песните си и радва всички, които се докосват до творчеството й.

ИНТЕРВЮ НА ТЕОДОРА ДИМИТРОВА, РЕПОРТЕР НА В-К „АЛТЕРНАТИВ ПРЕС“ ЗА СОФИЯ

-Здравей, Ели! Би ли разказала на нас и читателите ни как реши, че искаш да се занимаваш с пеене?

– Здравейте! Много се радвам, че се свързахте с мен за това интервю, т.е. това ми е първото самостоятелно интервю и ще е много специално за мен.

Когато бях на 5 годинки в детската градина, госпожата по музика – госпожа Пашова, извика мама и и препоръча да се занимавам с пеене, защото видя потенциал в мен и трябва да го развивам. Тогава тя ни запозна с Галина Иванова – най – добрия вокален педагог и автор на детски песни и от тогава до днес и за в бъдеще, тя стана част от нашето семейство, много я обичам.

-Имаш ли певица, кака или батко, на които се възхищаваш за творчеството им и искаш да им подражаваш?

– Има много певици и певци, на които се възхищавам. Най – любими са ми Рафаел Пашамов и Валериа Войкова. И двамата имам честта да познавам и да се докосвам до тяхното изкуство… Валериа е финалист със златен бутон в телевизионния формат „България търси талант“, а Рафи е финалист в него, а сега с нетърпение очаквам и третия му сингъл /ще издам малка тайна- във видеото ще видите и мен.

– На колко годинки си?

– Аз съм на 9 години и вече 4 години музиката е навсякъде с мен, често тати ми вика: „Няма ли да млъкнеш за малко?“ . 🙂

-О, толкова си малка и талантлива! Какво чувстваш когато пееш?

– Когато пея аз се пренасям в един друг свят, красив свят, все едно затварям очи и влизам в песента… Не зная как да го обясня, усещам я и искам да предам това усещане на хората, на публиката. Надявам се да се получава.

Как решихте, ти и хората, които те подкрепят, че искате да правите музикални видеа ?

– Моят вокален педагог – Галина Иванова е автор на стотици детски песни. С нея и мама решихме, че всеки артист трябва да оставя следа… Тъй като аз много държа на приятелството и природата, това са и първите ми самостоятелни авторски песни. Едната вече може да я видите – „Приятелят“, а другата за природата ще излезе съвсем скоро. С моята дуетна половинка и с други деца от Център за изкуство „Зорница“, където аз пея, имаме записани и други авторски песни, като „Баба Марта гони студовете“, също на Галина Иванова, „Не ме е страх“, „Тревопасният змей“, „Обичам всички в неделя“, „Приятели здравейте“, „Крила от мечти“, техни автори са Пепи Писарски и Асен Драгнев.

-А как приемат таланта ти твоите съученици, пееш ли им често в клас?

– О да, карат ме да пея и да ги уча на пеене, много е забавно.

– Какво друго обичаш да правиш в свободното си време?

– Свободно време… Нямам такова. Мама се е постарала да ми уплътни всяка минутка, дори нямам време да си поиграя с малкото си братче . Освен, че пея индивидуално и в дует с най – добрата ми приятелка Ивайла Мацина, а до миналата година и в група „Зорница“ с още четири мои голееееееми приятелки Ева, Симонка, Дари и Стефи, ходя на уроци по пиано, китара, солфеж, ментална аритметика, английски език, тренирам художествена гимнастика, лека атлетика и тенис на маса. Обожавам да чета книги, особено на глас, стига да има кой да ме слуша.

-Е, как да няма кой да те слуша? Имаш малко братче, а сега и песните ти се слушат от хиляди хора! Коя е любимата ти песен сега?

– Ох, имам много любими песни, всички са ми любими, за това ги пея.

-Ели, ти си прекрасна малка дама, с много талант и ние много ти се радваме. Това интервю е първото в музикалната ти кариера, но със сигурност след него ще има стотици. Благодарим, че даде първото си интервю за нас и от сърце ти пожелаваме още много песни, с които да ни радваш, много видео реализации и успехи!


-Пожелавам на Вас и екипа Ви много здраве и щастие и да радвате малките таланти с внимание и отдаденост! Успех!

Ето и Коледния поздрав на Ели :

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s