ЙОРДАНКА ХРИСТОВА:“Голяма фантазьорка бях, но не съм и предполагала, че ще се занимавам с пеене, сестра ми е виновна!“

ИНТЕРВЮ НА ТОШКО СТОЯНОВ, РЕПОРТЕР НА В-К“АЛТЕРНАТИВ ПРЕС“ ЗА БУРГАС

сн. архив на Йорданка Христова

-В началото на нашия разговор ще Ви помолим да ни разкажете за своето детство. Какво дете бяхте-послушно или палаво и мечтаехте ли за голямата сцена?

– Имам по- голяма сестра, а детството ми беше истинско. Израснах с много любов, много игри, лудории и безгрижие. За щастие без телефони, телевизия и интернет. Бях палава, дружах с момчета и участвах във всичките им игри-топчета, джелик, карти, табла, колело, стражари и апаши, дори футбол…. никога не съм си играла с кукли…Но обичах и да чета, бях отличничка, с почти феноменална памет. Играла съм и балет, от малка учех френски. Голяма фантазьорка бях, но не съм и предполагала, че ще се занимавам с пеене…сестра ми е виновна!

-Като звезда от такава голяма величина, как оценявате съвременната популярна музика?

-Ако имате предвид нивото на съвременната музика у нас, бих казала, че е много разнообразна и вече има добри постижения във всички жанрове. Но ако ме питате за музиката в световен мащаб- не е моята предпочитана….Казват, че музиката е два вида – хубава и лоша. Аз предпочитам тази, която ме вълнува, музиката за сърцето, не за краката. От грохотът, който ни заобикаля, най-хубавата музика за мен е тишината!

– Какво е Вашето мнение за младите изпълнители и как виждате тяхното бъдеще? Мислите ли, че музикалните формати са полезни за изява на младите хора в музиката?

-Хубаво е,че има тези формати и сцена за изява на таланти. Но днес не е достатъчно да можеш да пееш.Трябва някой да инвестира в теб! Всичко е много скъпо, а пазарът у нас е малък…Цял екип е необходим, за да успееш. От друга страна, може да станеш известен за пет минути с днешните медийни възможности- късмет, хит и си готов. Пожелавам им да пробият в световния ефир!

-Интересно ни е коя песен от Вашия репертоар Ви описва като човек и темперамент?

– Мисля, че една песен само ми е тясна, затова и репертоарът ми е разнообразен.

-Какво е за Вас България?

– Моят пристан! Винаги се вълнувам като се прибирам от чужбина. Усещам вълнение като среща с любим човек! Моята родина! Обичам я !

– Ще ни разкажете ли за интересни и смешни ситуации на сцената, които са Ви се случвали?

– За разни случки в живота ми, ще научите от книгата, която все някога ще напиша….обещала съм.

-Като човек, който е обикалял много в света като творец, ще ни споделите ли, в коя държава публиката е най-сърдечна и темпераментна?

– Много отговорно съм се готвила за всяка публика във 43-те страни по света. Пея на 18 езика. Например в Париж италианци станаха на крака и ме аплодираха по средата на песента! В Куба също! В бившия СССР ходят на концерт с празнично облекло, букети, подаръци- трогателно! Българите в чужбина също са много възторжени! Важно е да я има!!!!

-Какво ново готвите за Вашите почитатели?

– Няколко песни, засега.

-Как си почива една голяма звезда?

-Аз съм антизвезда- много съм точна и отговорна, което не е никак артистично! Отдавна подбирам ангажиментите си. В свободното си време чета, гледам филми, играя карти, правя пасианси, судоку, срещам се с приятели. Много обичам да пътувам и през януари например, ще ходя до Вегас и след това със сестра ми ще посетим Мексико-Пуерто Ваярта.

-Благодарим с любов за този разговор и до нови срещи!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s