НАСКО И СЛАВЧО ОТ БТР: За нас България е всичко, а Господ е имал добри планове за нас след като е избрал да се родим тук, в България

ИНТЕРВЮ НА ВАСИЛЕНА ДЖАМБАЗОВА, РЕПОРТЕР НА В-К „АЛТЕРНАТИВ ПРЕС“

ФОТОРЕПОРТЕР И ОПЕРАТОР ПЕТКО ПЕТКОВ

-Тъй като днес Ви срещаме на голям официален празник за нацията ни, бихме искали да Ви попитаме какво означава България за Вас?

Наско: За нас България е всичко. Неслучайно избрахме да останем тук. Още през далечната 1993 година, когато за пръв път излязохме от България като млада група, дълги години наред получавахме предложения да останем в чуждата страна. Но ние не пожелахме. И нито в един момент не сме се замисляли. Ние искахме да останем тук, в България и да правим българска рок музика.

Славчо: Както каза Наско, така се стече животът ни – имахме много пътувания и получавахме много предложения да останем извън пределите на България, но ние смятаме, че Господ е имал добри планове за нас, след като е избрал да се родим тук, в България.

-А как открихте музикалните си наклонности? Как се свързахте с музиката?

Славчо: Всеки по различен начин и всеки чрез своите идоли. Музикалните вкусове на хората са различни и до ден днешен ние твърдим, че музиката е един от основните фактори за формирането на добра личност. Например музиката на Pink Floyd, Queen, Щурците, няма как да не те превърне в стойностен човек.

Наско: Аз знам, че на бебетата било хубаво да се пуска класическа музика. Например Моцарт. Това е музика на космически език, разбираем от всички.

Славчо: Моята дъщеря съм я приспивал с I’ll be over you на Toto. Тя чуеше ли тази песен и заспиваше блажено. Така, че музиката въздейства на сетивата по един прекрасен начин.

– Ето нещо, което вълнува много от нашите читатели – какви родители сте и как децата Ви приемат Вашата музика?

Наско: Сложен въпрос, защото ние не можем сами да дадем оценка на качествата си като родители.

Славчо: Със сигурност не сме перфектни родители. Работата ни е такава, че се налага често да отсъстваме и нееднократно сме пропускали първия учебен ден, например. Разбира се, имаме своите методи с помощта, на които компенсираме липсата си. Но, тъй като дъщерите ни – моята и тази на Наско, са по-големи от децата на другите двама членове на групата, в най-активните си години ние не сме били до тях. Но това са жертвите, които и ние, и нашите семейства трябва да дадат, няма начин.

-А на какво искате да ги научите?

Славчо: Те са големи вече и станаха много стойностни и истински хора и ние се гордеем с тях.

-А какво според Вас е нужно на човек, за да успее?

Славчо: Вяра. Най-вече вяра.

Наско: Веднага след вярата и постоянство.

Славчо: Да искаш нещата да се случат. Не казвам надежда, защото тя е пасивно очакване на нещо да се случи. Аз се надявам да стана Мая Плисецкая, но не ходя на уроци по балет. Няма как да стане. Вярата обаче дава сили да ходиш, да тренираш, да се бориш и да станеш такъв, какъвто искаш. Вярата е нещо велико. И не случайно една от песните ни се казва „Никога преди“. В нея се казва „Само вярата дава смисъл на това да бъдем или да не бъдем, както никога преди.“

В началото на интервюто казахте, че сте пътували много. Имате ли планове за още пътувания?

Наско: Да, имаме планове за пътуване в края на годината – турне в Северна Америка, Щатите и Канада. То ще продължи около месец, след това, декември месец се прибираме, защото имаме още.

Славчо: Ние нямаме шанс да не плануваме турнета, защото това означава да се пенсионираме. А още сме млади и имаме какво да дадем на публиката. Срещата с нея винаги е прекрасна и до заминаването за Америка сме постоянно в движение.

– Може ли да Ви помоля да пожелаете нещо на нашите читатели?

Славчо: Бъдете живи и здрави! Вижте тези прекрасни млади хора, които са тук да Ви информират и да бъдат близо до Вас. Обичаме Ви, обичайте се и Вие!

Благодарим Ви за този разговор!

Интервюто ни с БТР може да видите тук:

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s