СТЕФАН ИЛЧЕВ: „Продължавам да съм здраво стъпил на Земята и да вървя уверено по музикалния си път“

* “Каквото искаш” е заглавието на най-новата песен на певеца, която ще е факт до дни

Интервю на Добромир Зафиров

В края на август Община Димитровград организира пиано бар на открито. Той се проведе на площад“Поезия“ и в него, както ви информирахме, участваше“Камино бенд“ – Милен Македонски(роял), Пейо Филипов(китара), познат ни от телевизионния екран като „пощальон“, Даниела Николова, Денислав Новев,Мария Маринова (вокали). Бендът радваше димитровградчани и гостите на града повече от два часа, като изпълни едни от най-големите български и световни хитове. Специален гост бе победителят от „Като две капки вода“ – Стефан Илчев- роден в Бургас и завършил „Оперно пеене“ в Националната музикална академия. Стефан пя заедно с бенда множество хитове, като с изпълненията си на песни Лили Иванова, и същевременната имитация на гласа на примата, бургазлията изуми всички хора на площада. Феновете не спираха да се снимат със Стефан след уникалния концерт, но той все пак намери време да даде специално интервю за нашата медия.

Здравей! Добре дошъл в най-младия град в България. Как се чувстваш? За първи път ли си тук, какви са ти впечатленията отпреди и след уникалния концерт с „Камино бенд“?

-Здравей! Добре заварил в този красив град. Чувствам се повече от добре в Димитровград. Не съм за първи път тук и със сигурност няма да е за последен. Имам прекрасни моменти, които ще помня винаги от посещенията си, и едно от тях е прекрасната атмосфера от концерта на площад “Поезия”, в който пяхме заедно.

Как реши, че твоето нещо е музиката? Откъде започна всичко?

-Мечтата ми, като дете, беше да стана стоматолог, но след седми клас рязко се промениха нещата и музиката взе огромен превес. Оттам нататък е все така. Приех я за свое призвание и дай Боже да е така винаги!

Ти стана популярен от шоуто“Като две капки вода“. Още повече, че бе и победителят? Как успяваш да се превъплътиш в толкова различни образи?

-Благодарение на зрителите станах победител. А се радвам, че се оцени и професионалният ми подход към дадената ми възможност – да изразя таланта си в тази насока. Не мога да си отговоря и аз как става това с превъплъщаването в най-различни образи на български и световни певци. Случва се магия, и за 3 минути трябва да покажеш на зрителите, че Стефан не е Стефан, а е поредният изпълнител, който е определил бутонът на късмета.

Безспорно си уникален артист. Имаше ли труден образ за теб в шоуто обаче?

-Не се имам за уникален. Знам какво мога и съм благодарен, че това, което правя, се харесва. Продължавам да съм здраво стъпил на Земята и да вървя уверено по музикалния си път. А лесен образ няма. Всички бяха трудни и толкова различни един от друг. Нищо от предишен образ не помага за следващ. Толкова индивидуално трябва да се подхожда, за да се получи реалистично.

А този твой талант дали пък не е нещо генетично, а? Все пак си от Бургас – дом на известни наши поети и певци…

-Нямаме професионален музикант в рода, но всички са по свой начин музикални и ценят качествената музика. Възпитаван съм на вкус към музиката. Много е хубаво да растеш в град с огромна музикална история и култура. Всички големи имена са гостували в Бургас и съм имал щастието да ги гледам на живо.

Какъв е Стефан извън „Капките?“

-Стефан е съвсем нормален човек, усмихнат, честен, отговорен и много трудолюбив. Останалото могат да кажат хората, които ме познават добре, а те са много малко.

Разбрахме, че подготвяш нова песен за аудиторията. Разкажи малко повече за нашите читатели?

-Да. “Каквото искаш” е заглавието на най-новата ми песен, която ще е факт до дни. Всичко по песента е готово и нямам търпение да я пея пред публика, и се надявам да се хареса.

Лятото вече измина, идва нов сезон. Твоите бъдещи планове? Предполагам музиката остава част от тях?

-Неусетно и това лято е към края си. Успях да намеря време за малко почивка, за много работа и ново творчество. Музиката е на преден план и ще има още нови песни от мен. Работя с най-големите имена и това ме мотивира.

Финални думи на Стефан Илчев към нашите читатели?

-Благодаря за топлото посрещане в Димитровград. Винаги е щастие да сме заедно. Желая ви здраве, много щастие и красива музика, с която да правите дните си по-незабравими.

Изключително много ти благодаря за този разговор.

-Благодаря много и аз и ти желая успехи!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s