ДИМИТРОВГРАД СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

Добромир Зафиров, репортер на в-к „Алтернатив прес“ за Димитровград

За поредна година Община Димитровград подкрепя инициативата, която ще се проведе на 14 септември под надслов „Да изчистим България заедно.”

От местната администрация призовават жителите на Община Димитровград да се включат активно, като всеки един може да даде своя принос, да направи града и мястото, където живее, още по- приветливо и уютно. Местата за почистване са прилежащите към жилищните сгради пространства, паркове, междублокови пространства, детски площадки, училищни дворове и дворове на детски градини.

За желаещите да се включат в кампанията Община Димитровград е осигурила чували и ръкавици, които могат да се получат в стая 64 на 6 етаж в общинска администрация до 13.09.2019г., или в деня на кампанията на партерния етаж, както и извозване на събраните отпадъци.

След приключване на почистването, събраните отпадъци да се поставят до определените съдове за отпадъци и ще бъдат извозени до регионалното депо в с. Гарваново, Хасковско.

Отделно от Общината информираха, че в началото на юни тази година бе обявен конкурс за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки под мотото „За приветлива градска среда” – 2019г. Кандидатите подадоха своите предложения до края на август, и след подробно разглеждане от страна на Комисията, назначена с кметска заповед, одобрени за финансиране са 4 проектни предложения на домоуправители. Става дума за детски площадки на улиците „Георги Бенковски“ и „Владимир Поптомов“, междублокови пространства на ул. „Сливница“ и бул.“България“.

Критериите по които се оценяват участниците са брой потребители, устойчивост на проектите, подходящо местоположение, срок за реализация, съфинансиране и др. Проектите предвиждат дейности, допустими за финансиране, включващи предимно доставка и монтаж на детски съоръжения и паркова мебел.

Финансирането е в размер на до 5 хиляди лева изцяло от общинския бюджет за всеки проект, като проектите трябва да бъдат реализирани до края на ноември тази година – допълват от общината.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s