БЪДЕЩИТЕ ПРОГРАМИСТИ ОТ ИНОВАТИВНАТА БУРГАСКА ГИМНАЗИЯ ТРЪГНАХА НА УЧИЛИЩЕ

АП Бургас

Учебната година започна преди 15 септември за учиниците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас.

Професионалната гимназия по компютърно програмиране е първото в Бургас учебно заведение, което още с откриването си работи в тясно сътрудничество с най-добрите компании в сферата на информационните технологии. Нейни партньори са „Булпрос консултинг“ АД, „ЕПАМ Системс България“ АД, „Скейл Фокус“ АД, „Империя Онлайн“ ООД, „Мусала Софт“ АД, „ТехноЛогика“ ЕООД, „Дева Броудкаст“, „Вистеон България“, Българската аутсорсинг асоциация и Българската асоциация по информационни технологии, както и двата бургаски университета – „Проф. д-р Асен Златаров“ и Бургаски свободен университет.

В момента там учат 212 ученици, като от новоприетите тази година 104 в компютърното училище, 30 са настанени в общежитието на кампуса, тъй като са от София, Шумен, Добрич, Варна и други градове от страната.

Веднага след официалната церемония в учебната фирма към кампуса ученици от гимназията презентираха най-новия продукт – иновативна платформа, свързваща обучаващите се директно с представителите на бизнеса. Създаването й е по идея на Община Бургас, а целта й е да помогне на учениците от всички професионални гимназии в града да намерят стажове във фирми по специалността, в която се обучават.

Системата „Стажанти и работодатели“ представлява уеб приложение, предназначено да помогне на всички ученици в града да открият стажове при реални работодатели, още докато се обучават. Платформата е базирана на най-съвременни технологии като ASP.NET Core, ASP.NET Core MVC, Entity Framework Core, Microsoft SQL Server и IIS. Иновативната платформа все още е в процес на разработване и когато е напълно завършена ще бъде пусната за ползване и от останалите гимназии.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s