ИЗЛОЖБА „ПОХОДЪТ НА АРГОНАВТИТЕ ОТ ФИЛИПОВЦИ И ФАКУЛТЕТА“ РАЗКАЗВА МИТА ЗА ЗЛАТНОТО РУНО ЧРЕЗ ФОТОГРАФИИ И ДЕТСКИ РИСУНКИ

ап-екип София

ИЗЛОЖБА „ПОХОДЪТ НА АРГОНАВТИТЕ ОТ ФИЛИПОВЦИ И ФАКУЛТЕТАв Галерия на открито в парка на НДК до Кино „Кабана” беше открита днес встолицата.

Изложбата представя мита за Златното руно и аргонавтите, разказан през фотографиите на Васил Гарнизов и рисунките на децата от „Филиповци“ и „Факултета“ в София.

През месец февруари и март 2019 г. екипът на проект „Медея“, част от артистичната програма на „Пловдив – европейска столица на културата ‘2019“, провежда поредица от обучения по мита за Златното руно и аргонавтите с 46 деца от ромски произход в София. Целта на проекта е да въведе децата в света на античната митология и театър като ги подготви и за включването им в софийския театрален спектакъл „Медея“, който от октомври 2019 г. ще се играе на сцената на театър „Азарян“ в НДК. 

В изложбата са представени моменти от социодраматичните и художествени работилници, водени от Александра Гочева, Георги Гочев, Цветелина Спиридонова и Снежина Петрова, произведенията на децата и техните спонтанни реакции и коментари.

Проектът се осъществява в партньорство с Фондация „Здраве и социално развитие“ и с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ и Национален фонд „Култура“. Изложбата може да видите до 26 септември.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s