МЕЛОМАНИЯ-ВЕЛИСЛАВ КАЗАКОВ : „Нищо не пада даром, просто така“

 ВЕЛИСЛАВ КАЗАКОВ : „ Нищо не пада даром, просто така – изисква се труд и постоянство, както и време , и търпение. Това важи за всички музиканти. Но, ако сте достатъчно упорити, ще бъдете забелязани. И, разбира се, не е зле да щадите съседите от време на време. „    

ИНТЕРВЮ НА ИВО ЙОРДАНОВ С НОВОТО ПОПЪЛНЕНИЕ НА БАРАБАНИТЕ НА ГРУПА „БЕНДИДА


– Ще те помолим да се представиш за нашите млади читатели.


– Здравейте, аз съм Велислав Казаков, на 22 години от гр. Дупница.

-Кога се появи любовта към музиката?


– Любовта ми към музиката се появи, когато бях на 12. Реших да се захвана с барабаните, след като гледах концерт на група „Fireball“, където чичо ми е барабанист. Скоро след това, той ми даде старите си барабани, на които започнах да се уча. Първоначално, съседите бяха доста войнствено настроени, но с годините свикнаха.    

-Какво е за теб музиката?


– Музиката е нещо, което е неразделна част от мен – занимавам се с куп други дейности: студент съм – уча английска филология в СУ, работя като преводач, но свиренето винаги е било сред основните ми приоритети. Да, знам, че нещата нямат много общо, но пък така е по-забавно!  

-Да ни разкажеш забавни моменти или гафове от сцената?

           
 – Забавен момент от сцената? Сещам се за един концерт, на който един от чинелите ми падна заедно със стойката по време на на самото свирене и се приземи на сантиметри от кабела на басиста… Той погледна доста учудено, но, разбира се, го прие с насмешка.  

– Какви са впечатленията ти от Биндида?


– От съвсем скоро съм в Бендида, но вече работим доста усърдно и смея да кажа, че смело се подготвяме за идните дати. Всички са невероятни музиканти и много земни хора. Винаги са готови да ударят по едно рамо по отношение на подготовката по парчетата. Искрено се забавляваме и мисля, че има още много какво да видим и изсвирим заедно.

-Какво ще посъветваш малките, които избират пътя на музиката и по-специално барабаните?


  – За бъдещите барабанисти? Нищо не пада даром, просто така – изисква се труд и постоянство, както и време , и търпение. Това важи за всички музиканти. Но, ако сте достатъчно упорити, ще бъдете забелязани. И, разбира се, не е зле да щадите съседите от време на време.  

-Много ти благодарим за този разговор! Желаем ти много успехи с група „БЕНДИДА“, които са наши много добри приятели и до следващото интервю! 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s