КАРДИНАЛЪТ БИСЕР СТОИМЕНОВ ОТ The Cardinal – : „МУЗИКАЛНОТО НИ ОБЩЕСТВО ТРЯБВА ДА Е КАТО ЕДНО СЕМЕЙСТВО, ЗА ДА ИМА УСПЕХ! „

КАРДИНАЛЪТ БИСЕР СТОИМЕНОВ ОТ The Cardinal – : „МУЗИКАЛНОТО НИ ОБЩЕСТВО ТРЯБВА ДА Е КАТО ЕДНО СЕМЕЙСТВО, ЗА ДА ИМА УСПЕХ! „

ЖИЦА


The Cardinal

Представяме ви метъл бандата The Cardinal .

– Със сигурност Кардинал имат много фенове, но все пак да се представите за нашите читатели с няколко думи.

– The Cardinal – това са Бисер Стоименов – вокали и китари, Антон Яначков – китари и клавир, Иво Георгиев – барабани, Александър Димитров – бас. Всички допринасят за общия облик на групата във всяко едно отношение и затова Кардинал са Кардинал!

– Повечето от музикантите имат и други професии, защото твърдят, че в страната е невъзможно да се издържаш от музика. При вас как е?

– И при нас не е по-различно, всеки един от нас има друга професия. Но с това не затвърждаваме максимумата, че „музикант къща не храни“. Може и от музика да се изкарват финанси, но това няма как да стане, докато музикалното ни общество не действа като едно семейство и не се дели на можещи и неможещи. И не на последно място, да не намесват личния си живот в професионалните си задължения, което е проблем за нашата държава.

– Интересно защо точно Кардинал е името на бандата?

Бисер – Много често задаван въпрос, на който никога не съм имал точен отговор. Като се върна назад във времето обаче мога да го обясня така: Постоянното ми участие в различни групи не ми даваше спокойствие, не бях аз. Тогава дойде моментът да сформирам собствена група. Името й се роди естестествено от поредицата ми кардинални решения, в името на каузата, за която се борим и това е Хеви-метъл.

– Знаем, че е много трудно групите да останат в първоначалния си състав дълго време. При вас как е, имало ли е сериозни трансформации? Какво ви мотивира да останете заедно?

– Може би ще се повторим, но тази дума мотивирам, ще я сменим с обладани от тази висша форма на музиката – Хеви-метъл. Както при всички банди и при нас имаше текучество на музиканти, докато не стигнахме до оптималния състав в момента, защото за тази музика не трябва само да си добър музикант, но трябва да имаш душа и нещо повече……

– Имате интересен стил! Как точно го определяте вие?

– За този въпрос също нямаме отговор, но ще го определим по този начин. Стилът ни е смесица от спийд, пауър, оператик. С една дума – Кардинален метъл- ха ха ха, защото го можем най-добре..

– Яко!

– Голяма част от нашите читатели са ученици и е любопитно какви бяхте вие в училище?

Бисер – Както всички ученици и аз като такъв, ходех, не ходех на училище, но ме харесваха всички затова, че бях различен – дълга коса, скъсани дънки, ботуши и обици, а забавните моменти идваха с извинителните ми бележки, на които пишех страхотини работи като: необходимост от репетиции за концерт ; остър катализ на горните дихателни пътища;помагах на слабите ученици, направо смях в залата. На другите е забранено да говорят за миналото си – ха, ха!

– В тази връзка имате ли някакво послание към младите хора в страната?

– Сигурно се очаква да започнем с клишета от сорта на: Не се отказвайте от мечтите си! Не, не и не ! Уважаеми млади хора, за вас единствено и само единствено има настояще и бъдеще, защото се предполага, че вие ще сте бъдещето и затова ще продължите да мачкате по пътя си, каза Кардинал.

– Какво да очакваме от вас като нови проекти?
– Предстоят празници и те са, за да се празнуват и така до края на годината. А за следващата година можем леко да загатнем за новия ни проект, който ще е симбиоза между хеви-метъл и театър, т.е. Кардинал плюс театрална постановка.

– Интересно за нас ще е да ни разкажете за някакви гафове от сцената?

– Сигурно сме единствената група, която набляга на сладкиши бонбони вафли, а не на редовното пиене на алкохол. Редовните номера са на Бисер, който обича 10 минути преди концерт да сменя акордите на интрото, защото старите не му харесвали – ха ха ха. А последното, за което си спомняме е, че се запали таблото за ток, от претоварване на озвучителна и осветителна техника и мислехме да продължим в акустичен вариант. И накрая, който иска да слуша истински метъл, то това са Кардинал!

– Фенове сме! Благодарим за разговора и ви пожелаваме още повече фенове!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s