Bloodrush – „Музиката е емоция, която трябва да мотивира слушателя да се променя и да създава“

Bloodrush – „Музиката е емоция, която трябва да мотивира слушателя да се променя и да създава“

Разговаряме с барабаниста на групата Мартин Кирилов

МАРТИН КИРИЛОВ

Bloodrush са Коста Коларов, Мартин Кирилов и Димитър Димов, родом от град Добрич. Групата започва през 2012 като странично занимание и хоби. Постепенно прераства в страст и начин на живот. Централно събитие в тийнейджърството им е издаването и самофинансирането на първия им студиен албум “No Man’s Land” през 2015, оттогава Bloodrush спира да бъде просто хоби. През зимата на 2016 започват участието си в Голямото Рок Междучасие по БНТ 1, което печелят през декември. Следват разпродадени клубни участия, фестивални изяви и турнета.
От септември 2017 живеят и учат/работят в Англия. Bloodrush се развива в местната сцена на острова, а съществуването ѝ никога не е било по-предизвикателно.
В момента: Цел Номер 1 и главен фокус е да завършат и издадат своя втори студиен албум.

– Момчета, вие сте много популярни и феновете добре знаят кои са Bloodrush, все пак бихме искали да се представите за нашите читатели, които все още не ви познават. Кои са Bloodrush?

– Всички сме завършили училище в Добрич, а към момента живеем в Англия. Аз в момента уча музикален бизнес, Коста , вокалист и китарист, учи музикална продукция, а басистът ни Димитър, завърши видео и музикална продукция. В момента се намираме близо до Лондон . Музика започнахме да учим и да свирим около тийнейджърските си години, освен Коста, който се занимава с това от доста малък. Аз започнах да свиря на китара, а в последствие на барабани около осми клас. По време на гимназията освен в Bloodrush, всички свирехме и в по още една група в Добрич. Предполагам, че винаги сме имали интерес и влечение към музиката. Още от малки родителите ни ни запознаха с правилните изпълнители. Тоест вече от доста време сме и фенове.

– Много от читателите ни са още ученици и за тях ще е интересно какви бяхте вие в училище?

– Всички учихме в Езикова гимназия в Добрич. Там се и запознахме. Лично аз като ученик винаги съм бил изпълнителен и сравнително прилежен. Това беше докато не започнахме да се занимаваме сериозно с групата. Тогава училището мина на по-заден план. Колкото до Коста и Митака, при тях имах усещането, че училището им изгуби много от времето и определено беше кофти задължение за тях. В крайна сметка от 10-11 клас и по-нататък, всички се средоточихме в групата. Обаче бяхме наясно за нуждата от висше образование и развитие, та никой от нас не се отказа.


– Каква е равносметката ви за изтеклата календарна година?

– Определено, най-трудната ни година дотук. Годината на „преход“, както я наричаме. Беше изпълнена с много трудности, както в личен план, така и в групов. Животът ни в Англия ни дава много, но и взима много. Дадохме си сметка всъщност какво означава да си в група. Какви са перспективите ни, какво е бъдещето ни. Осъзнаването на реалния свят определено ни направи по-песимистични, но и с по-ясна представа. Трябваше да вземем няколко много конкретни решения за Bloodrush и определихме отношението на всеки от нас към групата. Плодовът на тези решения са кампанията, която стартирахме и нещата, които ще направим през идните 4-5 месеца. Равносметката е, че научихме много, преживяхме много, но сме по-готови от всякога.

– Знаем, че в групите често възникват спорове, от което следват раздели или подмяна на членове. Как е при вас?

– Винаги има спорове. Това е най-хубавото. Ако и тримата мислим еднакво, то двама от нас са излишни. Така се стекоха обстоятелствата, че всеки пое част от процесите в групата, за които е компетентен. Т.е. всеки си знае работата. Разбира се, всички участваме в решенията и нищо не се прави без всички да сме сигурни в него. Демокрация е. Но споровете ни принципно са градивни и успяваме да достигнем до консенсус. Най-хубавото е, че всеки изхожда от различна гледна точка.

– Защо се наричате Bloodrush и има ли някаква символика в името, което ви обединява?

– Bloodrush като име беше идея на Митака. Bloodrush всеки от нас интерпретира по различен начин. За мен това е адреналинът, кръвта, която тече в теб, желанието да изразходиш енергията си, вдъхновение.

– Вие в момента живеете извън страната. Знаем, че е трудно у нас да се прави добра музика и все пак мислите ли да се върнете у дома? Къде мислите да се реализирате?

– Определено мислим, но на по-късен етап. Идеята, с която сме в Англия, е да учим и да се развиваме. Съответно реализацията ни ще протече или в Англия, или в някоя друга европейска страна, или може би в Америка. Кой знае? Определено бихме се върнали, а причините за това не са 1 или 2. Точно затова стартирахме кампанията в България. Тук са нашите фенове, приятели и семейства. В даден момент бихме искали да се приберем и да „върнем“ на страната.

– Какви са проектите ви за тази година? С какво ще изненадате феновете?

– Големият ни план за тази година е да издадем албума си и да направим турне за него. Най-общо казано. Точно с тази идея създадохме въпросната кампания в IndieGoGo. Целта и е предпродажба и финансиране на оставащата част от албума ни. До момента самофинансирахме 50% от процеса по записване на албума. Но това, което ни предстои, а именно Микс и Мастър и физическо издаване, не е по силите ни. Затова чрез въпросната кампания, всеки може предварително да си вземе албум или тениски, или мърч, с което реално да подпомогне издаването на албума. По този начин всеки, който има желание стане част от нашата история като съпортър на втория ни албум ще има тази възможност. А надеждите, които възлагаме на албума са той да бъде нещото, което да ни утвърди на различните сцени. Албумът, който ще ни заяви място и ще ни представи пред останалата част от света.

– Как определяте стила си?

– Ние правим музиката, която самите бихме искали да слушаме. Стилът ни е комплексен, понеже е вдъхновен от много други стилове. Избягваме да го вкарваме в някаква рамка. Казваме, че свирим метъл, но в него има елементи на стоунър, прогресив, слъдж, груув и т.н.

– Какво е за вас музиката?

– За нас музиката е начин да изразяваш себе си. Това, което се случва в живота ни. Всеки може да интерпретира музиката ни по различен начин, адекватен за него. Нямаме само едно конкретно послание. Всеки е свободен да изживява и интерпретира това, което правим, както си го усети. Музиката е емоция, светоусещане, преживяване.

– Ако можете да промените нещо чрез музиката си, какво би било то?

– Слушателите. Бихме искали да повлияем на хората, да се мотивират да създават и променят.

– Благодарим за интересния разговор! Желаем успех на проекта ви. Ние вече сме фенове!


Bloodrush

***
Повече информация за кампанията на групата и как всеки може да стане съпричастен в нея:

Група Bloodrush стартира своята първа IndieGoGo кампания, с цел предпродажба и финансиране на своя втори студиен албум. IndieGoGo е платформа за краудфъндинг – финансиране на проекти, чрез публиката. В кампанията на Bloodrush можете да закупите предварително втория им албум, тениска, ексклузивен мърч и да подпомогнете групата по най-различен начин. Всички приходи ще спомогнат за финансирането на оставащите процеси по издаване на албума им, а именно:
– Миксиране и Мастериране (финализиране) на записите
– Физическо издаване на албума
– Продуциране и заснемане на професионален видеоклип
С втория си албум групата цели да утвърди себе си както на българската, така и на английската и европейската сцена. Той ще бъде важна част от тяхното развитие и израстване.
“Вторият ни албум е наполовина факт. Но за да стане напълно реален, имаме нужда от вас! Станете част от историята ни! “
**Основната цел на кампанията е предпродажба на втория албум и мърч на Bloodrush, но свободни дарения също са възможни.**

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s