ЧАРЛИ УАЙЛД -Нека не прогонваме хората, които обичаме и да им го показваме

„ Да обичаме е най-ценното ни качество като хора. Най-голямата благословия. Нека не прогонваме хората, които обичаме и да им го показваме. „


Ралица Генчева

Мишел ви представя Ралица Генчева или Чарли Уайлд – един прекрасен и талантлив автор!

-Здравей! Ще ни кажеш ли коя е Ралица Генчева и коя е Чарли Уайлд?

-Не обичам дефинициите. Когато човек дефинира себе си, ограничава възможностите за това, което може да бъде. Чарли Уайлд е просто псевдоним, човекът зад двете имена няма как да се промени. Използвах го, защото в началото се срамувах от думите си и това как ще ги възприемат хората. А сега просто остана името на профилите ми в социалните мрежи.

-Значи псевдонимът се повява заради срамежливостта на начинаещия автор. Но вече имаш голям успех. Твоите книги се харесват много от младата аудитория, а и не само. Корицата на книгата „Кой те излъга какво е щастие“ е много интересна, би ли ни казала защо след сърцето има точка?

-Има точка, защото исках да има категоричност в заглавието. Обичам действието. Не искам хората да прочетат книгата и просто да им подейства вдъхновяващо. Тя е изключително практична, искам да опитат да се освободят от зависимостта от материалното, да спрат да решават проблемите си с покупки, да спрат да се заобикалят с токсични хора и да работят на място, което изсмуква енергията им . А за да направиш всичко това, трябва да си категоричен в намеренията и действията си.

-Какво искаш да кажеш на читателите с книгата,,Когато“ ,,тръгвай“ значи ,,остани“?

-Искам да им кажа да ценят любовта. Да обичаме е най-ценното ни качество като хора. Най-голямата благословия. Нека не прогонваме хората, които обичаме и да им го показваме. “Когато тръгвай значи остани” често е грешка на езика, защото понякога казваме неща, които наистина не мислим. Защото не слушаме душата, а егото. А любовта е в душата.

-Как избираш как да изглеждат книгите ти?

-Доверявам се на вътрешното си усещане за всяка от тях, нямам формула. Както на всеки човек му отиват различни цветове и кройки дрехи, така и на всяка книга отива различна обвивка и най-трудното е да прецениш коя е най-подходяща.

-Кой е най-любимият ти цитат?

-Любимият ми цитат е на Радослав Гизгинджиев: “Любовта ще излекува всичко! Като новородено ще станеш. Обичаният и обичащият човек, никога нищо не го боли, нищо не му тежи. Като дете е! Със здраво сърце. Със здрава душа! И с чисти очи! Всичко лошо, което ти се е случило в живота ти ще бъде излекувано и ще дишаш без да се блъска дъха ти в стари и тъжни рани, които има всеки един от нас. Стара съм, немощна съм, но толкова съм обичала, толкова ме обичаше моят човек, че и в следващият живот ще помня. Душата ми отново ще бъде красива и цъфтяща… И отвъдното на цветя ще ухае. И в отвъдното празник ще стане! Любовта, момиче… Любовта и гнева на Дявола лекува. Помни от мен, затова наричат Дявола най-големия лъжец, защото той ще отрече това!“

-Би ли се описала с три думи?

-Наистина избягвам дефинициите – нека другите ме опишат, както преценят.

Защо реши да напишеш такъв вид книга като ,,Когато „тръгнеш“, значи ,,остани“ „?

-Защото исках да направя книга-подарък. Такава, с която да кажеш “Обичам те”.

-Какъв съвет би дала на хората и ако имаш възможност да промениш нещо в света, какво ще е то?

-Истина и любов – това са моите съвети към хората. Да обичат и да бъдат себе си без да се страхуват. Страхът е най-жестокият убиец на мечтите и любовта. Да не забравят за смъртта – не да се страхуват, а за да имат краен срок за всичко, което искат да постигнат. Така няма да пропиляват нито миг. Често забравяме, че времето ни тук е ограничено. Живеем, забравяйки. А не трябва. Това е най-голямата мотивация да променим света и всеки един ден се брои.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s