ЛЮБОВТА КЪМ МЕТЪЛА СЪБИРА ОПЕРАТОР ВЕНТИЛАЦИЯ, ЗАВАРЧИК, СОБСТВЕНИК НА СЕРВИЗ И БАРМАН И РАЖДА ЯКАТА МЕТЪЛ БАНДА „ АРЕС“

ЛЮБОВТА КЪМ МЕТЪЛА СЪБИРА ОПЕРАТОР ВЕНТИЛАЦИЯ, ЗАВАРЧИК, СОБСТВЕНИК НА СЕРВИЗ И БАРМАН И РАЖДА ЯКАТА МЕТЪЛ БАНДА „ АРЕС“

АРЕС

Кога и къде се постави началото на група „Арес“ ? Ще ви помолим да представите членовете й!

– Ние сме „ARES“, метъл банда от Козлодуй, България. “ARES” поставя началото си през септември 2000 година от Емил, Васко и Красимир. Групата претърпява десетгодишен застой и през 2014г. е активирана от Емил Боянов, Пламен Петков и Красимир Иванов. Активно свирене и много труд поставят началото на нова и усъвършенствана метъл банда с траш звучене и агресивни ритъм китари. През 2016 година се присъединява като основен вокал Румен Кънчев, останал и до ден днешен. Първият професионален запис „Вълча кръв“ излиза през месец май 2017 година, една година по-късно, през Август 2018 г. на бял свят се появява и дебютния албум „Атомни хора“ . Записите са осъществени с помощта на продуцента Живко Даскалов и неговото студио „RENEWSOUND” , като ко-продуцент се явява и самата група „ARES”. Барабаните са записани от Красимир Иванов, китарите от Пламен Петков, бас и вокални партии от Емил Боянов и вокали от Румен Кънчев. През началото на 2018 година групата прави турне в редица градове на България както и в края на същата година. Биографията на групата тепърва предстои да бъде продължена.

– Много от музикантите в България имат и други професии, тъй като музикалният пазар е малък-как е при вас?

– И при нас е така. Китаристът ни се казва Пламен Петков и работи като заварчик към фирма “АЕР” Козлодуй, Красимир Иванов е барабанистът ни и е оператор вентилация в “АЕЦ Козлодуй”. Заварчик със собствен сервиз е басистът и вокал Емил Боянов, а основният вокал е Румен Кънчев, който е барман в бар ” Мото Среща” гр. Козлодуй.

Голяма част от читателите ни са ученици и е интересно вие какви деца бяхте?

– Доста интересен въпрос! Не искаме да даваме лоши примери, но си бяхме бунтари по характер. Разбира се, винаги помагахме на тези, които имаха нужда от помощ.
Все пак си бяхме добри деца. Ако трябва да разказваме щуротии, то няма да остане в броя ви място за други – ха,ха,ха.

– Значи сте били яки калпазани. Добре, а как определяте стила си на свирене?

– Ние не можем да определим стила си на свирене, тъй като съдържа доста елементи от производни стилове на метъл и това ще оставим на вас феновете.

.
– В края на година каква е равносметката от сценичната ви дейност?

– Как да кажем,… излезе на бял свят дебютният ни албум “ Атомни хора”, имахме и застой от няколко месеца, направихме десетина концерта. Като цяло годината беше добра, но за идната сме подготвили доста интересни неща, засега ще ги запазим в тайна.

Разбираме, че ще има изненади, но все пак нещо да загатнете за новите си проекти ще е любопитно за нас!?

– Както казахме, доста неща сме подготвили, ще разкрием само, че ви подготвяме нов албум с доста различно звучене от първия. Имаме вече идеи и за неговото име. Спре ли сме се на “ Dark since “.

– В повечето популярни банди освен славата, има и доста проблеми. При вас има ли неразбирателства?

– Проблеми в бандата няма, по-скоро проблемът е, че не ни достига време, за да се занимаваме достатъчно сериозно с музика.

Интересно! Все пак сте избрали за име на групата си името на бог Арес, богът на войната. Защо?

– Името на групата е избрано съвсем спонтанно. Арес е бог на войната, но не е защото сме войнствени, а просто звучи добре за метъл банда. Сега предстои да сменим името, защото се оказа че има вече известна група със същото име. Дълго мислихме и се спряхме на две имена “Depresia” или “Cratera” – идва от латински и означава депресия.

В края на годината какво ще пожелаете за себе си, както и на вашите фенове за идната година?

– За новата година ще си пожелаем да доставяме радост и удоволствие с нашите песни, все повече публика, още много авторски песни и много концерти, както в България, така и по целия свят. Пожелаваме и на вас, феновете – И нека метълът да бъде с вас, винаги да бъдете щастливи и да следвате мечтите си, никога не се предавайте!

Благодарим за интересния разговор! Пожелаваме ви успехи и повече фенове!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s