НОВИНИ

НАБЛИЖАВА ПРОЛЕТНАТА ВАКАНЦИЯ

РЕПОРТЕР ОТ ГАБРОВО ТЕОДОРА ЕВТИМОВА

Община Габрово и Младежки съвет по наркотични вещества организират приключенски игри в Габрово

Теодора Евтимова

Заедно извън часе мотото на събитието, което ще се проведе за трета поредна година през пролетната ваканция, като часът, мястото и играта във всеки ден от 1 до 5 април е различен. Игрите са за младежи на възраст между 14 и 18.  Инициативата има за цел да насърчи активния и здравословен начин на живот и да представи различни алтернативи за свободното време. Тази година предстоят събития изпълнени с много приключенски дух и творческа креативност.

Ето и игрите, които ще се проведат тази година.

“Шпионски игри“

Всичко започва неочаквано, когато влизат специални агенти с известие за мистериозното изчезване на ваш приятел. Задачата на участниците е да разплетат случая. За целта ще получат секретни мисии, докато вървят по следите на извършителите. Тръпката е гарантирана до последната минута.

„Мистериите на Робърт Лангдън”

Включете се заедно със своите приятели в едно динамично приключение. Малцина знаят, че цялото творчество на Да Винчи от картини наброява едва 15. Далеч по – известен е фактът, че е използвал кодове и шифри в много от разработките и творбите си. Дължината на разперените ръце на човек е равна на височината му, а разстоянието от брадичката до носа е равно на това от веждите до косата. Да Винчи е записвал наблюденията си в шифровани записи около рисунката на “Витрувианския човек”, стенописа “Тайната вечеря” и други произведения. Но от тези мъдрост и знания, можели да черпят само избраните – тези, които са доказали, че са достойни да пренасят тайните на времето.

„Трасе на Индиана Джоунс“

Във всеки от нас – дете или пораснал възрастен, се крие авантюризмът на Индиана Джоунс. Мистичната Quest надпревара идва и в нашия град, за ви изправи пред редица предизвикателства под формата на приключенски игри. Изживейте един незабравим ден, изпълнен с вълнение, усмивки и забавление, покорявайки въжето на Тарзан, изигравайки на живо Angry Birds и изучавайки изкуството на стрелба с лък.

„Приятели на армията“

Участниците ще имат възможността да се запознаят с основните стрелкови оръжия на въоръжение в нашата армия, както и с основни положения при водене на точна стрелба. Ще имат също възможността да упражнят умения в стрелба с въздушна пушка и въздушен пистолет.

„Тайните на Габрово”

„Тайните на Габрово“ е приключенска активност, която протича в градски условия. Участниците са в ситуация, в която трябва да разбулят тайни и загадки по пътя към крайната цел. Те посещават различни туристически обекти и забележителности, но не като туристи, а като откриватели. Разбулването на всяка загадка, води към друга и така до достигане на крайната цел.

„Сътвори и изживей своята приказка“ с актьора и режисьор Светослав Славчев

„Изживей своята приказка“ е двудневно обучение, в което се използват методите, техниките и похватите на театралното изкуство, които предполагат преживяване на ролята. Сценариите ще се създават от самите участници по важни за тях житейски ситуации и проблеми.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s