ТОНИ ПИПЕРА: „ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ИЗБЕРЕ С КАКВО ДА СЕ ХРАНИ, НО НЕ И ДА НАЛАГА НА ДРУГИТЕ ИЗБОРА СИ“

ИНТЕРВЮ на Мишел Петрова

Разговаряме с Антон Бахчеванов от Хасково, участник в шоуто „MasterChef 3“, познат за любителите на предаването като Тони Пипера.

-Ще ни споделиш ли какво мислиш за за веганите?

-Всеки има право да избира храната си, но не и да я налага на другите. Имам познати вегани, които навредиха на децата си с вегански съвети. Впоследствие се осъзнаха. Нямам нищо против техния начин на хранене, още повече, че се препокрива с постите. Но все пак изборът си е личен.

С наличните хранителни продукти да си веган се свързва с по- голям разход и хранителни добавки, от които да се набавят необходимите вещества за организма.

-Мислиш ли, че мъжете са по- добри готвачи от жените?

-Не мога да определя кой е по- добър. Има и мъже, и жени, които готвят добре. Аз лично съм срещал повече мъже готвачи. Може най- добрият готвач да е жена, а аз да не знам. Има много хора, които готвят хубаво, но не мога да определя кой е най- добрият, защото постоянно се появяват нови таланти и всеки има различен начин на готвене и мислене.

-Ти си много популярен със суджуците. Защо са ти страст?

-Страстта са ми сушени и пушени меса, обичам ги като вкус, философия на приготвяне и съхранение на месото. Съжалявам, че на пазара са с ниско качество. Трябва да сме максимално близо до натуралния продукт. Налага се използването на някои естествени консерванти. Например солта не е само за овкусяване, а и е консервант, както и калиевата селитра, която съдържа калиев нитрат, необходим, за да се предпази месото от патогенни бактерии.

-Защо ти казват Тони Пипера, откъде идва този прякор?

-Тони Пипера ми казват заради лютият кекс, който направих в предаването MasterChef 3.

-Какво е да си гладиатор в кухнята?

-На това ме научи един мой приятел готвач. Трябва да можеш да се измъкваш от ситуации. Ще ви дам един пример. Поръчват ти овчарска салата, но се оказва в последния момент, че няма сварено яйце и ти трябва за 4 минути да успееш да я направиш.

-Как става това?

-Счупваме яйце в купа, покриваме отгоре със стреч фолио и за 1-2 минути се слага в микровълнова печка. Когато извадиш яйцето, то е сварено и се настъргва в салатата. Ето това е всъщност да си гладиатор, да правиш от нещо невъзможно, възможно.

-Има ли готвач, който приемаш като твой фаворит и се учиш от него?

-От моето жури в предаването Шеф Андре Токев, Шеф Виктор Ангелов и Шеф Петър Михалчев са хората, които уважавам и поддържам връзка с тях.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s